Нападател с нож уби двама души в центъра на Глазгоу, предаде Би Би Си. Малко след това полицаи са го застреляли. Сред наръганите има и служител на реда. 

 

Заместник шефът на шотландската полиция Стив Джонсън призова хората да избягват района на улица "Уест Джордж стрийт".

"Въоръжени полицейски служители се погрижиха за инцидента и мога да потвърдя, че заподозрян мъж е бил застрелян от въоръжен полицай", обяви той. "Искам да уверя общността, че към този момент не издирваме никого във връзка с инцидента. Мога да потвърдя, че полицейски служител е бил ранен и че в момента му се оказва спешна помощ в болница".

 

Свидетели споделиха пред "Скай Нюз", че окървавени хора са били пренесени на носилки в близкия хотел Park Inn.

Журналистът Джеймс Марлоу сподели видео от мястото на инцидента и съобщи, че в хотела са живеели кандидати за убежище. 

 

 

По-късно Марлоу обяви, че по непотвърдена информация шест души са били приети в болница. Тази информация по-късно бе потвърдена от официалния профил на Полицията на Шотландия, като бе уточнено, че полицаят е "в критично, но стабилно състояние".

 

 

Свидетелят Крег Мълрой наблюдавал всичко от офис сграда на метри от мястото на нападението. Той съобщи, че поне четирима души са били отведени с линейки. 

"Видях мъж, който лежеше на земята, от африкански произход, без обувки. Лежеше на земята, като някой му го придържаше от едната страна - не знам дали беше рана от куршум или нож", допълни Мълрой цитиран от британската агенция PA.

Мъжът е бил от четиримата прибрани в линейките и според Милрой - една от жертвите на атаката.

Премиерът Борис Джонсън обяви, че е "дълбоко натъжен от ужасния инцидент в Глазгоу".