Във "Витоша" (Бистрица) няма нито един положителен PCR тест за коронавируса, обяви клубът в страницата си във фейсбук. Изследвани са всички футболисти, треньорския щаб и служителите на клуба.

По-рано днес Асен Букарев, старши треньорът на тима от Първа лига, обяви пред Sportal.bg, че четирима играчи на "тигрите" и физиотерапевт са заразени с COVID-19.

 

Скъпи приятели и фенове, Днес бяха направени PCR тестове на всички футболисти, щаб и служебни лица. Всички тестове са...

Публикувахте от ФК Витоша Бистрица/FC Vitosha Bistritsa в Петък, 26 юни 2020 г.

 

Имена не бяха оповестени, неофициално се споменаваше Емил Гъргоров. Букарев изрази опасения, че е възможно да има и други позитивни, тъй като вчера всички са тренирали заедно. По-късно днес БФС пренасрочи мача на "Витоша" с "Царско село" тази вечер от 21 часа за утре от 16:30 ч. 

Предложението дойде от клуба, за да се направят проби на всички в клуба и да не се рискува здравето на съперниците, съдиите и т.н. При новата ситуация с негативните  резултати двубоят ще се играе със сигурност.

Уведомен е шефът на медицинската комисия на централата д-р Михаил Илиев.

Преди подновяването на шампионата положителни проби имаше в "Славия" и "Етър" (по една). Миналата седмица стана ясно, че Томи Юрич от ЦСКА-София също е заразен. Тогава бяха тествани всички играчи на "червените" и на "Левски" - резултатите им бяха отрицателни.