Капитанът на "Левски" Живко Миланов изненадващо е взел решение да сложи край на кариерата си на 35 г. (на 15 юли ще навърши 36), съобщи официалният сайт на клуба. Утрешният мач на "сините" за Купата срещу "Локомотив" (Пловдив) ще е последен за защитника, който се завърна на "Герена" през миналата година за своя 11-и сезон в родния си клуб.

Миланов три пъти е шампион на България с "Левски", има 230 мача и 12 гола, а в евротурнирите е записал цели 39 двубоя. Кариерата му премина още през румънския "Васлуй", руския "Том" и "Апоел" (Никозия).

Новината за Миланов дойде в деня, в който старши треньорът Георги Тодоров обяви, че след края на сезона "Левски" със сигурност се разделя с вратаря Милан Миятович, халфа Хали Тиам и нападателя Дени Алар. 

"Искам "Левски" да играе с агресия от първата минута на срещата, заяви Тодоров, който ще изведе тима си на полуфинален реванш след 0:2 в първия мач на "Лаута". - Искам да покажем желание и мотивация. Не мога да кажа, че играчите са възстановени за толкова кратко време, но се надявам да са готови за утрешния мач. В предния двубой ни бе трудно да издържим до 90-ата минута. Ще ползваме и по-свежи хора. Важно е как ще започнем мача."

В събота "Левски" задърши 3:3 с ЦСКА-София, след като губеше с 0:1, направи пълен обрат, а имаше предимство още веднъж - за 3:2.

"Ако започнем, както с ЦСКА, доста трудно ще ни бъде. Искаме да започнем агресивно и да вкараме ранен гол. Трябва да се прояви много характер и воля. Ако бяхме загубили мача в събота, щеше да бъде катастрофално от психологическа гледна точка.

Ние няма какво да правим, освен да играем атакуващо и търсим голове и да не допускаме такива. Ако допуснем, много вероятно е всичко да свърши. "Локомотив" е един от малкото отбори, който играе футбол. Ако им се даде самочувствие, става много трудно. Те имат много добри изпълнители", добави временният наставник.

Тренировката закъсня, тъй като целият отбор, щабът, ръководството и персоналът бяха подложени на тестове за коронавируса. Всичките 50 проби са отрицателни, обявиха от "Герена".

По-рано днес "Левски" преустанови продажбата на билети за мача с Локо. Това дойде след новата заповед на министъра на здравеопазването в един сектор да има не повече от 1000 зрители. Което означава, че до днес по обед бройката за "А", "Б" и "В" вече е изчерпана, а в "Г" ще бъдат настанени гостите.

С аналогично съобщение излезе и ЦСКА-София, който в сряда е домакин на "Ботев" (Пловдив) след 0:0 под тепетата в другия полуфинал. При "червените" с COVID-19 e Томи Юрич, който е изолиран от чертвъртък, а резултатите на останалите, дадени вчера, са отрицателни.