Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Алексей Навални беше освободен, след като излежа 15 денонощия в ареста, съобщи Интерфакс, като цитира ръководителя на предизборния му щаб Леонид Волков. Навални бе арестуван на 26 март по време на протест срещу корупцията.

Волков заяви, че Навални ще продължи кандидат-президентската си кампания, като възнамерява да открие щабове в Тюмен и Челябинск на 14 и 15 април.

Припомняме, че съдът в Москва призна на 27 март Навални за виновен в съпротива срещу силите на реда при задържането му предния ден. Опозиционният лидер бе глобен и с 20 хиляди рубли.

На 26 март в стотина руски градове се състояха протестни акции срещу корупцията. Няколкостотин души бяха арестувани по време митингите. По различни данни само в Москва участниците са били между 10 000 и 50 000 души.

Европейският парламент прие в четвъртък резолюция относно Русия, в която призова власите да освободят Навални. Те припомниха на Москва да спазва основните права на свобода на словото и на мирни събрания. "Европейският парламент изразява подкрепата си за инициативата на г-н Навални да се бори срещу корупцията и осъди непрекъснатите усилия на Русия да го накара да замълчи", пише в резолюцията на ЕП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.