Американският президент Доналд Тръмп е започнал да използва iPhone, обяви неговият съветник Дан Скавино в туитър.

Явно държавният глава се е отказал от бойкота на Apple, който обяви преди година, когато беше още кандидат. Това стана, след като компанията в Купертино отказа да даде на ФБР достъп до смартфона на стрелеца в Сан Бернадино Сиед Фарук.

"Ползвам iPhone и Samsung. Ако Apple не даде информация на властите за терористите, ще ползвам само Samsung, докато не дадат информацията", написа Тръмп в туитър през февруари 2016 г.

Apple очаквано не даде никаква информация на федералните служби, а Тръмп дълго време бе засичан само със стар модел на корейския технологичен гигант.

В последните седмици обаче президентът си е взел нов iPhone - вероятно последният модел 7. 

Според някои, причината за смяната може и да е свързана със сигурността. Много отбелязаха, че старият смартфон на американският президент е изключително лесен за хакване. Продуктите на Apple не са съвършени, но са се доказали като сигурни - особено след като ФБР и други служби се налага да ги молят за достъп. 

Никой не се учудва и че Тръмп си променя мнението - преди да спечели вота например бе обявил, че няма повече да пише в туитър.

А и отношението му към Apple е по-топло, откакто стана президент - най-вече защото Тим Кук заяви готовност да върне поне засега част от производството в САЩ. Тръмп пък им обеща данъчни облекчения за това.