"Стоя си спокойно в Бургас, нямаме насрочена среща с ГЕРБ."

Това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединените патриоти" на сутринта след нощта на парламентарните избори пред Нова тв. Националистът така и не отговори еднозначно на въпроса дали коалицията, която представлява, ще прави със сигурност кабинет с победителите от вота - ГЕРБ.

По думите на Симеонов не е толкова важно коя партия колко мандата точно ще получи в 44-тия парламент и каква ще е аритметиката за мнозинство. Важният въпрос бил около каква програма могат или не могат да се обединят с ГЕРБ, за да управляват заедно.

Попитан неколкократно дали се гордее с мероприятията по границата и блокадата, организирана от "Обединените патриоти", за да не могат българи с право на глас да се върнат у нас и да гласуват, Симеонов обяви:

"Не беше предизборно мероприятие, а реално спиране на автобуси и мисля, че 2/3 от автобусите изобщо не тръгнаха. Това донесе допълнителна подкрепа за нас, а така трябва да постъпва всеки човек, който защитава националните интереси."

По адрес на възрастната жена, която камерите уловиха как Симеонов я дърпа на границата, лидерът обяви:

"Тази баба нямате представа колко нагла беше. Отказа да се върне и си знаеше правата, говореше за демокрацията."

По думите му е имало и много други кадри от границата, които обаче не били излъчени в медиите, и показа китката си явно да демонстрира, че сблъсъците били повече от това, което видя аудиторията. 

Симеонов повтори, че се гордее със стореното и разкри как се е стигнало до решението на ЦИК да усложни вота в чужбина с изискването декларациите, които избирателите попълват там, да се пишат само вътре в изборните секции и да се подписват пред член на секционната комисия:

"Успяхме да ограничим вота в Турция със застъпниците, които пратихме във всяка секция. Това е заслуга на "Обединените патриоти", БСП и ГЕРБ заедно - една седмица успяхме да ги убедим да накарат своите представители в ЦИК да приемат решението за декларациите. Когато партиите са обединени, могат да постигнат добри резултати."