Селекционерът на националите Петър Хубчев остана реалист и без да показва емоции дори след победата над Холандия с 2:0.

“Не мисля, че се получи чак толкова атрактивен мач, започна треньорът. - Това обаче бе голяма крачка напред към нещото, което искамеq и аз повтарям от първия ми ден на поста - да се показваме като отбор и да се раздаваме на 100 процента. От тази гледна точка бе най-добрият ни мач до момента."

"Разбира се, че ранното попадение на Спас Делев ни помогна много, продължи специалистът. - Тактически през първата част стояхме перфектно на терена. Няма как да не бъда доволен от това. Имаше и пропуски, най-вече във физическото състояние на отбора. Вижда се, че не е на европейско ниво. Постепенно обаче ще изчистваме това.”

“Следващите мачове в групата ще покажат дали наистина вървим във възходяща линия. И друг път през годините сме побеждавали силни отбори и след това сме допускали сривове. Аз го казах вече няколко пъти - публиката ще я върнем само с подобни изяви. Не толкова с атрактивен футбол, а по-скоро с дух и желание. За мен публиката тази вечер не бе малко и бе на невероятно ниво. Трябва да стоим здраво стъпили на земята, да не правим големи и грандиозни изказвания и да работим много”, завърши Петър Хубчев.

А явно треньорът е успял да предаде реализма си и на отбора - поне пред медиите футболистите не демонстрираха главозамайване.

Николай Михайлов посвети победата на оперирания титуляр Владислав Стоянов и му пожела бързо оздравяване. Той благодари няколко пъти на публиката.

В този тон бе и изявлението на голмайстора Спас Делев.

“Благодаря на прекрасните фенове, които дойдоха, подкрепиха ни и ни дадоха сили, за да постигнем този успех, рече нападателят на полския "Погон". - Представихме се много добре, бяхме едно цяло. Знаем, че само когато сме колектив, могат да се получат хубави неща. Радвам се, че победихме такъв добър отбор като Холандия. Имам и други силни мачове, но може би наистина това е най-големият ми мач досега”, каза Делев.

Забравяме този мач и насочваме вниманието си към гостуването на Беларус през юни, добави Спас Делев, а към мнението му се присъедини и Божидар Чорбаджийски.

"Стъпили сме здраво на земята, знаем си възможностите. Трябва да продължаваме със себераздаването, да играем със сърце. Нужно е да подобрим играта, когато топката е в нас, в същия дух се изказа и капитанът тази вечер Ивелин Попов. - Нямаме топ футболисти, нямаме играч, който вкарва по 30 гола на сезон. Всеки помага на другия на терена. Вкарахме два гола, можехме да вкараме още един. Холандия нямаше чисто голово положение. Ще се трудим, ще работим. Българският фен е изстрадал много. Трябва да продължим да вървим напред."