Бившият външен министър Николай Младенов коментира на профила си във Фейсбук речта на президента Румен Радев. Младенов изтъква, че Радев е говорил за "чуждопоклоничество" и добави, че неговата партия от 100 години е направила много дълбок поклон в една посока.

Ето написаното от Младенов:

"Имаме нов президент. Да му пожелаем успех, защото неговият успех ще е успех за България. Да благодарим на Президента Плевнелиев за безкористната отдаденост на бъдещето на европейска България. Встъпителното слово на новия държавен глава днес беше незабележитлено, скучно и банално. Говори за "чуждопоклонничеството".

Неговата партия за последните 100 години толкова дълбок поклон е направила в една посока, че вече от поколения има гръбначно изкривяване. Ако им кажат пак черкви да взривяват, не знам дали ще имат гръбнак да се противопоставят. Ако им наредят да отцепят пак някоя част от българския народ и да го обявят за чужд, дали този път ще се посрамят? Но аз съм оптимист. Президентът и българската нация имат силата да се съпротивяват и не трябва да оставят червените кукловоди пак да си разигравят коня. Защото днес България е свободна, силна и не е сама. Има здраво гражданско общество, стабилна и растяща икономика, част е от обединена Европа и има здрави съюзници. Бог да пази свободна и демократична