"Защо мен като свободен български бизнесмен, ме канят на "Позитано" и започват там да ме притискат. Случаят е от преди повече от година. Оказваше ми се натиск за определени неща".

Това заяви пред Нова тв бизнесменът Веселин Марешки, който отскоро е лидер и на партия "Воля". Той уточни, че единствената партия, която не е искала нищо от него, е ГЕРБ, но това е защото се чувстват силни и нямат нужда от такива като него.

Марешки коментира и проверките по неговите бензиностанции. Според него полицията е насъскана по фалшива следа.

"Всички тези неща стават по базите. Аз купувам от лицензирани производители. Ако има проблеми с качеството, трябва да проверяват другите играчи в бранша. Само че един човек, който проверяваше и говореше, вече не е между живите. Имам предвид това, което се случи с Ваньо Танов. Това, което се случва в момента, не е нормално. Валентин Златев казва, че милиарди се губят в държавата от търговията с горива. Аз съм в търговията с горива от година с две бензиностанции и се оказва, че милиардите са в мен", коментира Марешки.

Той отрече твърдението, че горивото в бензиностанциите му е с по-голямо количество сяра. И призна, че е имало заплахи срещу него.

"Всички тези проверки и това мачкане показват, че над мен няма чадър", заяви Марешки.

Той заяви, че си е плащал за медиен комфорт на Валерия Велева, главен редактор на сайта "Епицентър" по време на предизборната кампания. След като спрял да плаща, сайтът започнал да пише лоши неща за него. Самата Велева се включи на живо, за да отговори на Марешки.

"Никога не съм искала от него пари. Срещали сме се само веднъж. Имахме медиен договор за предизборната кампания. Нашите отношения са предмет на Сметната палата. Всички публикации са с логата "Платена публикация" и "Президентски избори". Неговата реакция е заради публикация в "Епицентър" на обвинителния акт на Марешки, с който той влиза в съда за хулиганство. Публикувахме обвинителния акт", обясни Велева.

Марешки заяви, че това е лъжа. Той беше категоричен, че си е плащал за комфорт, а не за медийна реклама.

"Кой чете този сайт, че да му плащам", попита риторично Марешки.

Велева отново подчерта, че това е клевета.

"Ще се срещнем в съда значи", завърши Марешки.