Следващият съперник на Кубрат Пулев в тежка категория на професионалния ринг ще е измежду Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Поне така излиза от официално съобщение в социалните мрежи на компанията "Зауерланд", която е мениджър на Кобрата.

Кличко и Джошуа излизат един срещу друг на 29 април на стадион "Уембли" в Лондон в мегасблъсък, в който ще бъдат заложени поне два шампионски пояса. Победителят трябва да срещне Пулев, претедент на IBF (Международната боксова федерация).

На украинеца и британеца не са позволени двубои с други съперници след 29-и.

Такъв сблъсък може да има още до края на 2016-а, но засега други подробности не се обявяват. Това е логично, тъй като всички погледи вече са насочени към 29 април. Повече от половината места на 90-хилядния "Уембли" вече са продадени.

Кличко не се е боксирал от ноември миналата година, когато бе сразен от Тайсън Фюри. През 2016-а Фюри загуби титлите си и правата му бяха спрени заради употреба на наркотици. За същия период Джошуа, който е бивш спаринг партньор на Влад, и Пулев изиграха по няколко срещи. Двамата с лекота спечелиха мачовете си в началото на декември.

Антъни Джошуа няма загуба досега като професионалист. Но и не е срещал съперник от ранга на Кличко.