Григор Димитров получи много специална покана да бъде част от тенис турнира на частния отстров на милиардера Ричард Брансън - Некер. Петото издание на благотворителната шоу надпревара, в която играят професионалисти и аматьори, е от 14 до 19 ноември.

Други големи имена от света на аристократичния спорт тази година са Королин Вожняцки, бившето величие Стефан Едберг, Флавия Пенета, Фабио Фонини и т.н. Поканен е гостувалият наскоро в България Майк Тайсън, поп певицата Джуъл...

Играе се по двойки, като всяка е съставена от тенисист и любител. Така шоуто е гарантирано.

Могат да присъстват и играят и "простосмъртни". Организаторите са отправили оферта (все едно си търсите хотел за празниците в популярни сайтове), според която за всяко място се наддава, а мизата започва от 100 000 долара.

Това включва две места, 6 дни и 5 нощувки във ВИП къща с всички възможни глезотии. Има и турнир по голф, в който могат да се спечелят 1 милион долара.

Григор Димитров сам се похвали във фейсбук и постна интернет сайта с офертата за турнира. Другата седмица той ще играе в Париж на последния си турнир за годината. След това ще замине за Вирджинските острови.

Пред годините в "Некер къп" са участвали най-големите в тениса - Новак Джокович, Рафаел Надал, Борис Бекер, Мартина Навратилова и т.н.