"Поне 10 хил. лв. трябва да е заплатата на министър-председателя на България".

Това свое мнение сподели по бТВ премиерът Бойко Борисов. Но отново се оплака, че трябва да отдели две трети от сегашното си годишно възнаграждение, за да заплати разноските по делото си срещу Волен Сидеров. Вече и не смеел да съди, след това решение. Преди дни състав на Върховния касационен съд присъди Борисов да плати 35 хил. лв. разноски, а присъденото му обезщетение за морални вреди е 3000 лв. Лидерът на "Атака" има да плаща 300 лв. разноски.

Борисов коментира и съмненията на депутата Георги Кадиев за имотната му декларация. "Не съм най-беден, имам къща в Банкя, там живея, там ще умра". Уточни и важната подробност - "не е едно кучето, кучетата са ми три". 

"Ако някой някъде мисли, че имам имот, кола, сметка - подарявам му ги", каза още той по имотната тема.

Интервюто с министър-председателя на България в немалка част от времето приличаше на "Искрено и лично". За топлата атмосфера допринасяше основно с въпросите си водещият Антон Хекимян.

Ето и встъплението към разговора по важни политически теми:

- Добър ден, г-н премиер

- Добро утро

- Казвате "добро утро". В колко станахте днес.

Този важен въпрос даде възможност на Борисов да сподели, че става рано, за да не прави задръствания.

Министър-председателят е забранил на НСО кортежи да затапват движението в най-натоварените часове - сутрин след 7.30 и вечер между 17.30 и 19 ч, стана ясно.

Самият той избягвал да прави задръствания. Ставал сутрин в 6.30 и до 7.30 гледал да е в Министерския съвет, за да не пречи кортежът му на движението. Помолил и другите, които имат право - президентът и председателят на Народното събрание, да се въздържат. Изключения премиерът допуска за чуждестранни гости.

След което домакинът се поинтерисува - за кой отбор е бил Борисов на европейското по футбол. 

"Чухте ли се с Меркел", поиска да разбере водещият. Поводът отпадането на Германия от първенството. Борисов благоразумно обясни, че чак по такива поводи не си звънят.

Серията важни въпроси включваха още - какви подаръци е получил премиерът за рождения си ден (отново възможност Борисов надълго да разясни, че е скромен човек и не държи на подаръците, но от ГЕРБ му правят, той за рождени дни праща букети), как е внучето (играе си, споделя тук Борисов, купувам му подаръци). 

Към края на споделянията Борисов се оплаква освен от заплатата си, че някои едва ли не му броят пурите, а иначе той е заклет непушач.