В псевдохумористичен стил Слави Трифонов и двамата му сценаристи Филип Станев и Тошко Йорданов в тазвечерното шоу решиха да коментират скъсаната и смачкана снимка на президента Росен Плевнелиев. В понеделник по верме на шоуто Станев нарече държавния глава "политически труп" и демонастративно разкъса портрета му. Избликът беше предизвикан от решението на Плевнелиев да иска становище от Конституционния съд за три въпроса от инициирания от предаването референдум.

Компанията от снощи беше по местата си и днес с началото на шоуто.

"Правиш ми проблем и сега граждански организации се оплакват. СЕМ, фейсбук..", започна Слави Трифонов. След което веднага намери аналогия със световна звезда: "Шиниейд О' Конър направи нещо подобно преди години с папата".

Освен това стана ясно, че Трифонов е привърженик на Волтер, когото неколкократно цитира в мисъл за свободата на словото.

След това водещият надлежно разясни, че "според адвоката ми, тя е адвокатка всъщност, не си нарушил никакъм закон, освен моралния". Не било същото като "да гориш националното знаме". Имаше и напомняне за миналата година, нещастието на президента, "бях в отпуска и после се извинявах".

След това кратко встъпление от Трифонов, започна същинската част на размяната на реплики. Водещият поиска от сценариста да се извини.

Станев: Няма да се извиня.

Слави: Как няма да се извиниш

Станев: Няма да се извиня. Това не беше емоционален жест. 

Слави: Ако СЕМ глоби бТВ, те ще глобят мен, а аз не мога да глобя теб, глобата е много голяма.

След което сценаристът обяви, че ще изтегли потребителски кредит. Отново повтори опорната точка на вечерта - че не е нарушил нито един закон. Стана ясно още,  че уважава институциите - парламент, президентската институция, но не уважава лицето Росен Плевнелиев, който в заника на своята кариера дал по недостоен начин на КС референдума.

В сценката се включи и другият сценарист Тошко Йорданов. "Не сме нарушили никакъв закон", повтори той. Според него президентът бил нарушил морален закон. Йорданов даже предложи още един да скъсат снимката на Плевнелиев.

"Няма да се извиня", каза за пореден път Станев. След това добави, че единствено би готов да скъса своя снимка. "Аз съм грозен и заслужавам да бъда скъсан", каза той, подсмивайки се. Плевнелиев бил скъсан в лично качество, не като президентска институция, разясни още той. 

След като повтори 3-4 пъти, че няма да се извини, Станев обяви: "Готов съм на държавна ангария, за да изплатя своя гигантски дълг" (след като бъде глобен-б.р.)

Накрая за затвърждаване Слави Трифонов обобщи: Говорих с адвокатката си, не си нарушил никакъв закон, само морално. Снимки можело да се късат, както например снимката на близък човек.

След това Слави и компанията му от двама сценаристи минаха към критикуване на конституционните съдии, които обявиха, че ще разглеждат по същество искането на Плевнелиев.