Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заедно с група граждани, присъствах на среща с премиера Борисов, министър Даниел Митов и председателите на парламентарната група на ГЕРБ и правната комисия в парламента.

Изложихме възраженията си срещу ограничаването на изборните ни права, предоставихме факти и числа, които категорично доказват, че доводите на т.нар. "Патриотичен фронт" се основават на грешни и манипулативни данни.

Говорихме за важността на изборния процес за българските общности в чужбина - като демократичен инструмент и като средство за сплотяване на нацията. Многократно отбелязахме, че за кого гласуват сънародниците ни извън България няма значение и не може да е фактор в съставянето на закони.

КОЕ Е ПО-ЦЕННО - "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ" В ЧИКАГО ИЛИ КРЪЧМАРСКИЯ ПАТРИОТИЗЪМ?

Премиерът показа разбиране на проблема и заяви подкрепа за изборните права на всички български граждани. Предложи ни и подробен анализ на вътрешно политическата обстановка, изтъкна важността на стабилността, с посланието, че вината за кошмарния изборен кодекс не е на ГЕРБ.

За мен беше интересно да науча за политическата динамика в мнозинството и затова, че тя по трагичен начин понякога може да победи здравия разум. Беше изтъкната вината на Радан Кънев, който е оставил ГЕРБ сам с т.нар. "Патриоти" и сега управляващата партия трябва да се съобразява със законодателните приоритети на националистите.

Не стана дума защо нещата не стояха по същия начин когато гореспоменатият Радан Кънев настояваше за съдебна реформа и тя беше отхвърлена с огромно мнозинство от почти всички партии.

По мое мнение срещата беше полезна и аз се радвам на заявената от премиера подкрепа за гражданските права на българите в чужбина. Радвам се и че видях една група граждани, живущи по целия свят, които искрено желаят да участват в обществения живот. В думите и идеите им видях автентичен патриотизъм.

КАК ДА НЕ НИ ЛИЧИ, ЧЕ СМЕ ЦИНИЧНИ ДИВАЦИ

Следват срещи с Валери Симеонов и отново премиера, на които аз няма да имам възможност да участвам, но които ще следя внимателно както и стотици хиляди български граждани в чужбина. Надявам се, че президентът да упражни вето, Симеонов да спре атаките срещу българите в чужбина и да възприеме по-разумна позиция и мнозинството да гласува нови текстове, които да улеснят участието на всички - в и извън България.

Никола Пенев живее и работи в Лондон. Участва в протестите на българи в чужбина срещу ограниченията в Изборния кодекс и бе един от представителите на българи зад граница, които присъстваха на инициираната среща от омбудсмана Мая Манолова с премиера Бойко Борисов. Текстът е от фейсбук профила на Никола Пенев. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

хм

събрали се, побъбрили си, разбрали се и се прибрали! Накрая всички ще чакат Росен Плевнелиев да вземе ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ. Да ти имам и властта, да ти имам и гражданите!!! Вече започнах дълбоко да се съмнявам, дали днешните българи сме наследници на истинските българи като Ботев, Бенковски...Нещо сме сбъркани. Борисов и Симеонов ни плюят, изхвърлят от изборите, правят ни на маймуни, долу-горе казват, че българската емиграция е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ(същото каквото и турците са мислили за българската емиграция във Влашко, Русия, Сърбия), а реакцията...тиха, тиха, почти отчаяна.

анонимен

Радан пак виновен.

С характерната си безотговорност Борисов плещи каквото му падне и после се отмята. Пенев да не забравя това.

Хахааа

Верно бе, Радан е виновен! Той е натискал пултовете не другарете от ГЕРБ по време на гласуването. Факир!

Роси

Едно не мога да отрека на Борисов - запазил е изцяло детето в себе си. При моите деца съм наблюдавала, докато бяха малки, как не признаваха своя вина за нищо, винаги казваха "ти защо не ми каза", "ти защо..." . Много възпитателни усилия съм приложила, за да ги науча да поемат отговорността си. А той, Борисов, нали бил останал сирак някъде около 30 - 40 годишен, не му е стигнало времето да се възпита като възрастен да поема отговорност...

дебелян пеевский

Не виждам да е поставен проблемът за уседналост, т.е. тия са от групата лайнари с крокодилските сълзи.

Кабакчиев,как мина следобедната дрямка?

Борисов към българите в чужбина: Оправяйте се с Валери Симеонов

Роси, посочи един управляващ, който да е направил нещо спорно /може и гаф/ и да е поел отговорност! А това с възпитателните усилия дали не е лапсус?

"Никола Пенев живее и работи в Лондон." Допуснете, че родителите му са тук и са пенсионери. Кой плаща пенсиите им? Дискусията за гласуването се поляризира до крайност. Балансът вероятно е някъде по средата - МИР "Чужбина" с относително "скъпи" мандати. Лично бих очаквал от тях и да бъдат "партия Чужбина" - да ни казват как изглежда аквариума ни, гледан от вън, и да отстояват техни специфични позиции и искания.

??

Пенев защо още не е налапал шнура на Борисов ?

"Първият път от РБ "за" ограничението на българите зад граница бяха само депутати от ДСБ - Борис Станимиров, Валентин Павлов, Вили Лилков и Станислав Иванов. При прегласуването към тях се присъединяват още трима реформатори - зам.-председателят на парламента Иван Иванов, който е от гражданска квота, както и депутатите от СДС Костадин Марков и Румен Христов." /Офнюз/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.