Премиерът Бойко Борисов благодари на парламентарната група на ГЕРБ и на всички останали, които са участвали в приемането на промените в Изборния кодекс. Той особено изтъкна запазването на старите правила за провеждане на референдум, а именно заедно с изборите.

ОКОНЧАТЕЛНО:КАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИ

Премиерът обясни, че парите, които ще се спестят от това, че референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави" ще се проведе заедно с президентския вот наесен ще бъдат пренасочени за третокласните пътища в Северозападна България.

ПОСЛЕДНО: РЕФЕРЕНДУМЪТ НА СЛАВИ ЗАЕДНО С ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

Ето какво написа Борисов:

"Благодаря на парламентарната група на Политическа Партия ГЕРБ и на всички, които участваха в разговорите за ИК, с които положихме максимални усилия и направихме взаимно огромни компромиси, но в крайна сметка бе прието моето категорично и безапелационно настояване да останат старите правила за провеждане на референдум. Така с възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, се спестяват много средства. За мен е важно всеки лев на държавата да бъде оползотворен по най-добрия начин за народа. Затова още в сряда на Министерски съвет тези спестени пари ще бъдат разпределени към Северозападна България и третокласните пътища на най-нуждаещите се региони - Видин, Враца, Монтана".

Днес Слави Трифонов бе именно във Видин, където разговаря с младежи по въпросите, поставени от инициирания от него и екипа му референдум.

СЛАВИ КЪМ МЛАДЕЖИТЕ НА ВИДИН: ПРЕМИЕРЪТ Е ВАШ СЛУЖИТЕЛ