Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи пред бТВ, че управляващото мнозинство се е договорило в чужбина все пак да има изборни секции, извън посолствата и консулствата на България. Според него договорката ще бъде гласувана днес.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ЗАТВАРЯМЕ СЕКЦИИТЕ В ЧУЖБИНА ЗАРАДИ ДПС

Симеонов  твърди, че за държавите от ЕС няма да има ограниченя на секциите.

"Това сме се договорили. А в нашата приятелка Турция, атите, Канада ще се открият секции във всички градове с население над 1 млн. Това ще бъде прието. По една секция във всички милионни градове", обясни Симеонов.

И припомни, че няма ограничения за това колко да са секциите в посолствата и консулствата.

"Те са големи сгради, може да са и десет", обясни Симеонов.

Лидерът на НФСБ припомни, че промяната в Изборния кодекс е била заложена в програмата на всички партии от управляващото мнозинство. Според него усещането на премиера Бойко Борисов, че само ГЕРБ обира негативите от промените, е заради "неравнопоставеност при отразяването на новините и политическите сили". Коментарът на Борисов бе по повод задължителното гласуване.

"Нашата позиция винаги сме я защитавали - задължително гласуване, да елиминираме гласовете от Турция. Г-н Борисов много гледа телевизия, останал е с впечатлението, че някой се крие зад ГЕРБ. Българската държава не може да носи цялата отговорност. В Турция изборите не се организират от българската държава", каза Симеонов.

Симеонов смята, че сега Турция ще подкрепи ДОСТ, за да види какви ще са възможностите на тази нова партия. А протестите срещу Изборния кодекс пред парламента били организирани от "агитката на Радан Кънев".

"Отиваме 30 човека компания на остров Пукет в Тайланд и искаме да си открием секция до хотела. И българската държава е длъжна да го направи. Това нормално ли е? Ако направим район чужбина той трябва да е минимум 4 мандата. Четири ще бъдат от Турция, или поне три", каза още Симеонов.

ПРОТЕСТИ В ЛОНДОН И БРЮКСЕЛ: #ИСКАМ ДА ГЛАСУВАМ