Мустафа Карадайъ бе избран за лидер на ДПС от Националната конференция на партията. Карадайъ получи поста с явно гласуване, като по стара традиция на Движението бе подкрепен единодушно. 

Карадайъ е новият ратай на Ахмед Доган, коментираха веднага след избора му политически наблюдатели. Както е известно без неговата дума нищо не става в ДПС. Вероятно затова и днес в изказването си Карадайъ няколко пъти спомена, че партията без Доган не може да съществува и му благодари. А може би ще му бъде и нещо като "мъжка секретарка", както обичат да наричат в партията най-близките до Сокола. Докато не стъпи на някоя мина...

"С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път".

Това каза Карадайъ след избора си, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ е на 46 години и е бивш лидер на МДПС. Дълги години беше секретар на ЦИК. Особена популярност обаче придоби като човека, който пръв се хвърли срещу Октай Енимехмедов, когато последният насочи пистолет срещу тогавашния лидер и бъдещ почетен председател на ДПС Ахмед Доган на предишната национална конференция на движението.

ДОГАН НА ФОРУМА НА ДПС, ПЕЕВСКИ ГО НЯМА

Конференцията прие промени в устава, с които даде право на почетния председател Ахмед Доган да свиква заседания на Централното оперативно бюро, Централния съвет и Централната контролна комисия.

В устава вече като орган съществува Председателски съвет, който ще се ръководи от оперативния председател. В него ще влизат зам.-председателите на ДПС, председателя на МДПС и областните координатори. Подобен орган неформално съществуваше и досега.

ДОГАН: ДПС Е СТРАТЕГИЧЕСКА ИНВЕСТИЦИЯ

Конференцията избра и Централен съвет, от чийто състав Карадайъ трябва си подбере членове на ЦОБ и заместник-председатели.