Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Какво стана:

Сутринта Нова телевизия излъчва видео карикатура на Чавдар Николов, както прави често. Клипът е качен на сайта NovaNews в рубриката на предаването „Здравей, България“ и в канала на карикатуриста Чавдар Николов в платформата за видео споделяне VBOX7. Както се прави всеки път. По обяд и двата записа изчезват. Изчезват и всички клипове от профила на Николов.

Защо стана:

Отделът за „Връзки с обществеността“ на Нова телевизия няма обяснение за случая. До края на работния ден медийната компания не обяснява на публиката какво се е случило. Реакция няма нито от страна на телевизията, нито от страна на автора, нито от страна на изобразените във видео карикатурата.

Каква карикатура:

Видеото е с продължителност 16 секунди. Първо е надписът: 681 – конска опашка. После е Хан Аспарух със знаме с конска опашка в ръка. Следва надпис: 2016 – свинска опашка. Накрая е Бойко Борисов със знаме със свинска опашка в ръка. Зад него е Динко. Има и още две момчета с анцузи.

НОВА СВАЛИ ВИДЕО КАРИКАТУРА С БОЙКО БОРИСОВ, ДИНКО И СВИНСКА ОПАШКА

Какви са резултатите:

1. Видео карикатурата с Хан Аспарух, Бойко Борисов, Динко и свинската опашка е видяна рано сутринта в ефира на Нова телевизия от – примерно – 5 човека. (нека са десетки хиляди, стотици хиляди, милиони... - това е пример) След като видеото изчезва и това е забелязано от потребители в интернет, видео карикатурата се появява в множество различни профили в YouTube и със сигурност след това е видяна от пет (а може и много повече – числото отново е примерно) пъти повече хора.

2. Нова телевизия е медия с високо обществено доверие и огромна публика. Мотото на новините е „Свободни да виждаме истината“. След изчезването на видео карикатурата, Нова телевизия се появява в едно изречение – заслужено или не - с думата „цензура“. От това страда авторитетът й.

3. Бойко Борисов е министър-председател също с високо обществено доверие. Често демонстрира раздразнение при обвинения за натиск върху медиите. След изчезването на видео карикатурата, името му се появява в едно изречение – заслужено или не – с името на Ердоган. От това страда авторитетът му. 

Кой все пак свали видеото:

Този, който може – хора с технически достъп до сайтовете NovaNews и VBOX7. Доколкото и двата имат обща собственост, можем да използваме обединяващото ги – Нова телевизия свали видеото.

И пак защо?

Липсата на този отговор отваря вратата за всякакви интерпретации. И всеки сам си търси обяснението. Така се раждат конспирациите:

- Едни си представят, че премиерът е изразил неодобрението си за клипа и иска от Нова да го свали.

- Други си представят, че премиерът е изразил пред някого неодобрението си и след това ръководството на Нова решава да се престарае.

Трети си представят, че някой друг – който има този ресурс – иска от Нова да свали клипа, за да си пише червена точка пред премиера.

- Четвърти си представят втори „Костинброд“ с умишлена провокация срещу премиера, за да бъде обвиняван в цензура, а всъщност той да няма нищо общо.

Пети си представят най-обикновен технически проблем, който Нова не иска да си признае, но не преценява какво може да й струва това.

Шести си представят личен или трудово-правен спор отново вътре в Нова телевизия, който води до тази конфузна ситуация.

Седми...

Безброй могат да бъдат версиите. И всяка една от тях може да бъде както цялата или част от истината, така и пълна измислица. 

Кой?

И Нова телевизия, и премиерът Бойко Борисов можеха да пресекат раждането на тези безброй версии. Можеха да имат позиция – в рамките на тяхната преценка е какви могат да бъдат формите, съдържанието и разпространението на такава позиция.

Комуникация няма и вътре - нито екипът на Нова, нито авторът на карикатурата са информирани в рамките на деня какво става.

Колкото повече всички мълчат, толкова повече наливат масло в огъня. И толкова повече думите „Нова“ и „цензура“ ще се появяват в едно изречение, и толкова повече имената „Бойко Борисов“ и „Реджеп Ердоган“ ще се появяват в едно изречение.

Урокът: 

Тая работа с интернета не е като оная работа...

Всеки сам си избира. Годината вече е 2016-а и никой не може да си позволи да има офлайн реакции в онлайн среда.

Но много преди 2016-а година необяснимото изчезване на съдържание - особено политически чувствително съдържание - от медия се нарича цензура. По това спор няма. Сега борбата е само по въпроса #Кой? 

Ключови думи

Коментари

Брей, викате може пък и да не е Бойко. Бавно обръщате палачинката. Щото на всеки разумен човек е ясно от пръв поглед че Властта няма нищо общо. Само раданкъневци и христоивановци могат да ВЕРВАТ в това в което искат да верват и да верват толкова силно че даже го бъркат с истината.

апартхотелиер

Цветанът в Бългерия ли е?Този,Юда,е вече недосегаем!Сто процента има пръст във всичко,което ври напоследък около Борисов!Хубавото е,че всички го разбраха що за тип е!Отърва реалния затвор,но моралният такъв-никога!

агентчо

Да знеш,само Радан е наредил свалянето на клипа!? Само той и никой друг....

Тая помия си я забърка КлубЗ. Доста долно и гнусно.

hi hi

Но е истина! А от истината боли,нали?

hi hi

Най-краткия политически виц>А бе!- A дее

Бедров, мислиш че Бойко чете клубЗ ли. Че и да го коментирал. Хаха

Никой не очаква от Бойко да чете каквото и да е. Все пак се съобразяваме с особеностите на човека.

дебелян пеевский

Г-н Бедров силно се е развълнувал, завийте го и му дайте да си посмуче палеца да се успокои. А проблемът започна, когато г-н Бедров и подобните му помогнаха на г-н Борисова да вземе втори мандат през 2013-та.

Те все така правят. Помагат на ДПС да свали Борисов. После помагат на Борисов да свали ДПС. Сега пак се опитват да върнат ДПС.

И Нова и автора на клипчетата ги кефи това наливане на масло в огъня. Затова си мълчат. А Борисов изобщо не знае какъв фарс се разгръща в това сайтче клубЗ и в медиите на Прокопиев. Щото не ги чете.

Дъ ге

Да чете Клуб Z...Ба!Винету му стига!Догодина ще прочете Оцеола,а като се пенсионира ще разлисти и Синовете на Великата мечка,щото е по-длъжка!Не се четат излишни неща,байо!Не се четат...

Нормално. Човекът не "чете" нищо по-сложно от книжки за оцветяване.

Swarzowski

Чете, чете, всичко чете. Можете да бъдете сигурни. Ако не лично, четат други и го информират своевременно. Затова един друг мъж с наднормено тегло искаше да контролира коментарите под статиите в новинарските сайтове.

DLP

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Не са. Кафяв си ти, а и миризмата ти е такава.

s.djam

Предупредих ви

e-mil

Чавдар Николов вече заяви, че никой не го е предупредил за изтриването, което изключва търговски спор между него и Нова.

Надето

Нова специално е свалила карикатурата, за да може да се пенявите цял следобед по тази тема, след като с кърменето в мола, светещите очи на Самуил и гоненето на нелегални имигранти с АТВ-та се приключи. Няма лошо - децата ядат всеки ден. Само дето ставате лееееко смешни, честно казано.

Наде кАжи,естествено руса ли си?А

DLP

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

бачовата

Наде,лошо е девойка да пръцка на всеослуша̀ние!Неприлично е!Какво ще рекат момците на мегдана?!Га са прибереш привечер в одаята,ако сакаш окади собата!Но,на чаршията е неприлично!Нъл тъй,мари?

Хах

Бойко Пъпеша пак се е насрал мощно.

Импала

Мисля, че няма какво да се коментира докато автора не обясни защо си е свалил клипчетата. Всички спекулации за това кой/каква може да е причината само създават отровна медиина среда. И клубЗ днес яко се изложиха.

Ни думай!

Хохохо

И е пуснал най-тъпите тролове като Импалата и югославското зомби да мажат тук, аватара го повишиха и вече дращи в ПИК.

DLP

След като Нова публикуваха отговор на въпосите на Клубз, надявам се, че Бедров и Оги ще се кротнат. Хората пак ще гласуват за Борисов и ГЕРБ, а РБ и ДСБ може и да не влезат в парламента на следващите избори. Оги плати ли си данъците, между другото?

Може и да не влезнат в парламента,но това не отменя наложената цензора!Мдаа

Сия

В рамките на няколко дни Бойко Борисов да каже, че е против всякаква цензура, че одобрява действията на всеки, който може да помогне за засилване на цензурата, че никога не е твърдял нито първото, нито второто и така нататък до следващата простотия.

Гербафродит

Смърт на толерастите, свобода на калинките! БОЙКО ПУТИН ЕРДОГАН! УРААААААААААААААА!

MARIA SALVADOR

НИЩО добро не чака държава, в която карикатурите се оказват проблем. Карикатура!? Вие сериозно ли!?

Вдигаш ли частните самолети, моме?

Импала

Еми голяма излагация за групата на НОВА. Ако те са свалили киповете и то без да предупредят автора е повече от скандално.

Твърде нагло обяснение от Нова. Прилича на наливане на масло в огъня. Дерзайте тролве.

Иван55

Смъкването на видеото - цензура или финал на постановка? Били ли са ви двоен шамар? Не по бузите, а по ушите. Вестибуларът ти се бъгва и губиш ориентация. Стар похват, ползван от комунягите и в политиката. Ако не се лъжа Бедров въведе "динковизацията". Явно Бедров ще свири и финалния акорд.

Агитката

Тъжно е да си гербав - цял живот когнитивен дисонанс.

Импала

Точно пък че клиповете не били гледани е най-абсурдното обяснение. Сякаш е търсен ефект да се намери обяснение на което никой няма да повярва.

Нова с високо обществено доверие!!! Нови, стари, всички телевизии са зле колкото радиата, пресата и сайтовете. Чета щото не съм пещерняк, ако някой умник пита.

Не знам каква позиция се очаква по някаква откровена лайнарщина.

denim58

КлубZ очаквах да публикувате позицията на НОВА, както бяхте обещали, защото така е редно.

s.djam

http://clubz.bg/38241-nakraq_nova_obqsni_karikaturite_na_chavdar_nikolov_ne_bili_gledani Публикували сме я в момента на оповестяването й

:)

Бедров, само послевкусът си пропуснал. Послевкус на Моника.

(:

Явно си запознат с идиома-послевкус!Послевкусът на Моника!Липсва ли ти?Горкия ми той!

Мдам

Колко жалко е да си рядкочервено гербаво л...о...

Мдам

А тоя карикатуристчето да се радва че само са го цензурирали, а не са го пребили както пребиха онзи в Поморие

Тези мутри ,които защитаваш не само ще ви бият ,но ще ви и оправят, нещастник!

гатанка

Ръкавелите си мени,но нрава не. Що е то?

Цв. Цв.

Vayana

Който твърди, че в наши дни в България има цензура и преследване на свободата на изразяване за мен е лъжец! Всеки се изразява както и където си иска и никой не го преследва....Има безброй телевизии, радиостанции, социални интернет дувари и тухлени такива за графити. Всеки си пише напълно свободно и коректор му е собствения талант. Иван Бедров - ти си лъжец, че има цензура. Не знам защо го пишеш в статията си, но това е лъжа и искам да го знаеш.....

Лъжецът си ти ,мутро!

Гей Злодей

И защо Бедров се чувства длъжен да обобщава най-тъпите събития и да ги изплюва тук? Спрете го това смотано пионерче, pease. Запишете го някъде другаде - е примерно в мувБиДжи го запишете да прави дигитални седянки с другите идиотчета там. спрете го тоя бе.

висок

Нима има все още хора гледащи БТВ и НОВА? Какви карикатури, какви драми?

Като свински черва, не опашки :), са навързани позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, ...

пфу

Ох, каква драма, какви обобщения, изводи и прогнози!Да му имам страданията и вълненията на Бедров...

www

Едное да прекратиш договор, друго да махнеш всичко от сайта. Във ВБокс има купища глупости, които просто си стоят. Нова ТВ се изложиха ТОТАЛНО. Сега с удоволствие ще гледам сеира как утре ще се обясняват звездите Ани и Виктор :) Предполагам все някой няма да им спести въпроса. Срам и позор.

...

хаха, "звездите" Ани и Виктор, ай сиктир бе!

Драгойчо

Може и да се изненадаш. И утре да си я пускат пак. Гледай, пък да видим...

Г

"След като видеото изчезва и това е забелязано от потребители в интернет, видео карикатурата се появява в множество различни профили в YouTube и със сигурност след това е видяна от пет (а може и много повече – числото отново е примерно) пъти повече хора." Това нещо в интернет се нарича "Стрейзанд ефект". Идва от една случка със снимка на имението на Барбара Стрейзанд, която пожелала да я изтрият от някакъв никому неизвестен сайт и била видяна само няколко десетки пъти. След искането за сваляе интересът се повишил и снимката била видяха няколко стотин хиляди пъти. Много забавно!

SRQBoyboy

Само идиотите днес смятат, че могат да спрат нещо в Интернет. Така става с вички издания в русия, които изнасят насраните гащи на Путин. И "спрените" страници възкъсват на огледалните сървъри, които са далече от малките и гадни ръчички на ботоксовия гном :-)

:(

На мен карикатурите на Чавдар Николов ми харесваха.

Вирусолог

Вечното критикарство е сладък занаят. Дрънкаш на воля и никой не смее да те бутне с пръст, защото ще се размиришеш още повече. Това е вирус в социума. Търси се лекарство.

Югозомби

Първо Българският хелзинкски комитет поднася сигнал до главния прокурор, който съдържа непълен и подвеждащ цитат на Бойко Борисов, от който са отстранени думите, с които премиерът заявява, че при помагането на Гранична полиция от страна на граждани може да се подават сигнали, но не бива да се превишават правата и закона, защото това е опасност. После прогресивните медии повтарят безкритично обвиненията на БХК в насаждане на омраза и подтикване към насилие, а не по-малко прогресивен карикатурист изобразява Борисов като водач на насилниците. Накрая цялата интрига води до некрасиво прекъсване на отношенията на Нова телевизия с карикатуриста и Иван Бедров бива скандализиран, но... странно защо нищо до този момент не го е накарало да почувства нередността на поредната истерична пропагандна кампания, в чиято основа стои една груба манипулация на БХК.

Владимир Владимирович

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

s.djam

Отнасяйте се уважително, ако обичате.

Бойко

И следващият път някой да се пробва да ми рисува карикатури, ще му начупа кратуната!

Чавдар Войвода

Лапай бахура, ве.

цска

Колко е жалко да си марионетка! Днес в ранния следобед набиха канчето на Донев и спряха с публикациите срещу Бокова! Путин нещо??? Няма нито една статия срещу тях на цялата им първа страница. Това не се е случвало, даже и за С. Корея няма :))) Козяк им разказа играта. Гледайте по какви умрели кучета взеха да стрелят, щом пуснаха и палето им Бедров да подлайва :)))

hi hi

Ама добре се чустваш вув В група нали? Стой си там,те и мислите ти са за В група! За по-кратко МАРГИНАЛ ...

Хуйбишев

Абе идиоти, надрискахте се с тоя Борисов! Каквото и да стане, все той ви е в устата, все е лош, все не го харесвате. А като дойде някой нов Орешарски или Костов? Народът отново ще го отнесе. Хората знаят това и уважават и ценят г-н Борисов, а путинските-путкинските тролове, осират форумите за жалки стотинки.

Скрий се бе, платен трол на Мутрата.

тука е така

Хуйбишев,едно време и робите са скачали така пред краля! Тъпото е че сега не е едно време.И човек трябва да бъде критичен,а не заслепен.

dobroutro

Като във вица - 25 години сменяхме креватите, ама курвите си останаха същите. СоциализЪМ в действие. Аз му викам ПримитивизЪМ в действие. Робска психика.

От къде изкочи заека? :) Попитах Гугъл за "ефект стрейзънд". Първият му отговор - Моника веле. :)

Бойко

Тук някакъв хипстър ми обяснява да съм лапал бахура. Брато, ще ядеш дървото ми се струва.

тука е така

Je Suis CHAVDAR NIKOLOV!

009

Остава само да пуснете видеото със свинските черва. Всеки с достъп до ГЕРБ може да го снима. И няма смисъл да го трият после защото всеки българин го гледа всеки ден.

плачков

Хуйбишев недей сравнявай костов с най великия политик на на нашта територия г-н БОРИСОФ . Нито си подхождат по интелект нито по обраазоование. Ненавиждам го костов че ни вкара в НАТО и ЕС. Мръсник.

Като свински черва са навързани: Позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Бедров в Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, Нова с карикатурата и веднага след това "ефект стрейзънд", който пък е обяснен в Моника веле, финалният акорд на Бедров, тук и сега. ТУШ! п.с. най-после го завърших, преди - многоточие.

Васил Пенчев

Карикатурата е изкуство, което не е по силите на всеки. След Девети, органът за хумор и сатира бе на пряко подчинение на ЦК на БКП. Независимо от цензурата, определени творци успяваха да жигосват действителността! Разбирасе, имаше и жертви- уволнения! Поне не избиваха вече инакомислещите, както непосредствено след Девети! Няма да споменавам имена на достойни автори, писатели и художници-карикатуристи, защото е жестоко да изтървеш някого. След Десети, "Стършел" вече не можа да достигне стандарта отпреди това. Постепенно карикатуристите (с изключение на щатните) нямаха поле за изява. Изявено некадърни художници завзеха страниците и вестникът си стоеше по будките. Един бегъл поглед показва, че голяма част от отличените художници- карикатуристи днес (имам предивид изложбата на "Шипка"6, са неизвестни за малкото читатели на "Стършел". Неоспорим факт е, че имаме само един талантлив карикатурист- Ивайло Нинов, който (както се казва) с две чертички и две точки шаржира с лекота политиците и ги "разиграва" в различни ситуации. А некадърниците, с измъчена графика, рисуват няколко политика и се нагаждат към онези властимащи, които саботират управляващите, дошли на власт с истински избори. Загубилите винаги са подли и се занимават с опорни точки. Те намират некадърниците, които правят поръчкови неща и само отвръщават! Всеки нормален човек е наясно, че този некадърник няма никаква база да се гаври с най- успелият политик. Разбира се, може да го унищожава с критика - кой не греши! Но този пикльо няма право да излива помия по превиера ни, за да угодничи на онези, които непрекъснато набиват, че е мутра! Има кой да каже в тази държава кой е мутра и кой не е! Бареков го обвини в убийства! Премиерът прави видимо много неща и не иска да го жалят- нека плямпат типове, които не са направили нищо на тази земя. Помните ли кой изгони Дългия? А сега никой не го спира да плюе по определения от хората водач. Та не цензурата, а простащината явно е преляла и поръчителите са решили да се отърват от преданния некадърник! Никой няма да повярва, че премиерът е наложил цензура! Никой! Освен некадърникът за свое оправдание!

А Комарницки?

SRQBoyboy

Защо си исхабил толкова място, за да снесеш една пълна глупост?

гарга рошава

Когато нещо не се продава се маха, но понеже живеем в постоянна лъжа и вече не забелязваме дърварските пиар изпълнения. Днес Нова мълчи, нагнетява напрежението, разнася се мълвата за политически натиск лично от Борисов! А то какво било! Днес Нова пуска във Vbox7 „Не така, брат!” – тръгва ексклузивно във Vbox7! Първият български онлайн сериал за тийнейджъри, от 16:00 часа. Значи влизаш да дириш свалените шедьоври на Чавдарчо и броят на посещенията расте, расте, расте!

Николов

Май, май примерът на Ердоган става заразителен. Е, тук още сме на изтриване на карикатури, ама ако не им светне в главата и редакции ще закриваме и телевизии ще фалират и други нещица могат да стават. Той Ердоган ни показва как се действа с такива като тоя карикатурист. Къде се намера той. Ще сравнява ! Тук се иска само всеки да се подчинява. Други неща - ей там по Европата, ние още сме вързани със свинска опашка за една по на юг страна която е присъствала у нас около 500 години.

Югозомби

Писането на крайности и истеризми продължава. Случващото се в България няма много общо с онова в Турция. У нас управлява пъстра многопартийна коалиция, дошла на власт след няколко години на политическа турбулентност и смени на различни партии в управлението, докато Ердоган управлява неизменно и почти безразделно още от 2002 година. Това, което стана през последните дни в Родината ни, има следния леко инфантилен сценарий. Група свръхчувствителни и политически хиперактивни хора всеки ден повтарят, че премиерът е лош, гаден и зъл и иска да стане диктатор. Лош, гаден, зъл, диктатор, лош, гаден, зъл, диктатор, лош гаден, зъл, диктатор! И така - до безкрай... По някое време си съчиняват и обвинение, което по същество е манипулация, интрига и клевета, и уж възнамеряват да го изпратят до главния прокурор, вдигайки врява до небесата. За да си придадат още повече убедителност, някои люде рисуват и карикатура по въпросната манипулация, интрига и клевета. В резултат на всичкото това очерняне нервите на някой някъде не издържат и съмнителната карикатура бива отстранена барабар с карикатуриста. И ето, групата свръхчувствителни и политически хиперактивни хора най-сетне получава шанс да заяви победоносно, че ни управлява лош, гаден и зъл човек, който иска да стане диктатор. Сваля карикатури и карикатуристи. Като Ердоган! :)

Югозомби, няма смисъл. Мая Костинбродска няма да я превъзпиташ, клубците също. Съсела не си взе поука от Костинброд и последвалия срив не само в партията му, а и в цялото му ОФ. БСП се цепна, ДПС се цепна, РБ се цепна. От тук нататък има доволно избор за всеки. Постановката "Динко" лъсна и това ще цепне и медиите и сайтчетата на ОФ-то. Клубци тепърва ще берат плодовете. Менторите им - също. Личното ми решение е да наминавам по-рядко и само от време на време да ръчкам къневчетата моникови. :) До по-редки срещи.

Зоолог

Мутрата е началото на свинята, опашката е нейният край.

Бойко Борисов се обеси реторично на "свинските опашчици"

Az kato gledam tia karikaturi po-skoro biha dignali reitinga na Boko. Otnovo saziram nekakav skandal v casha voda, zabarkan ot Moskovskite lakei DSB

Напъните на остатъците от ОФ-то на песоглавеца са смешни. Сума ти и време гледаме постановката "Динко". Като свински черва са навързани позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, и финалът на постановката - Нова с карикатурите и "Стрейзанд ефект". Ефект стрейзънд: "През 2003 година известната американска актриса и певица Барбара Стрейзънд заведе дело срещу един фотограф, тъй като искаше да предотврати публикуването на снимка на къщата ѝ в Калифорния. С действията си обаче тя постигна точно обратния ефект. Въпросната снимка бе разпространена от всички медии. Оттогава насам пиар експертите и журналистите говорят за т.нар. Стрейзънд ефект: когато опит за прикриване или отстраняване на определена информация постигне обратния ефект и съответното съдържание се разпространи навсякъде." Не случайно цитата е от Моника веле.

На екипа на "Здравей, България" препоръчвам филма „Телевизионна мрежа“ (на английски:Network)-1976 г. - този филм може да ви даде идеи как да отразявате,но и да създавате "НОВИНИ" -крайно време е да СЪЗДАВАТЕ НОВИНИ...

MARIA SALVADOR

"Това обяснява и присъствието в тетрадките на имената на дълга редица от журналисти, шефове и собственици на медии. Сред тях са Петьо Блъсков, издател на "Труд", Силва Зурлева и Дидие Щосел,...", "На срещи при Василев са били и депутатите от БСП Явор Куюмджиев, Кирил Добрев (в един от случаите придружен от сестра си), Димитър Дъбов (описан като "г-н Дъбов"), Атанас Мерджанов, бившият съветник на Сергей Станишев - Росен Карадимов." - Извадка от "Навалицата в кабинета на Цветан Василев" в Дневник която илюстрира корените на постановката "Динко"

Кала

Според олигарха Прокопиев това мнение е с Неподходящо съдържание за Президента и е изтрито от "Дневник":************************************ "Ама разбира се г.н Плевнелиев. И аз не искам да сме подчинени на никоя световна сила, а да си гледаме предимно нашите интереси. Нито ми се ще да сме подчинени както едно време на СССР, нито ми се ще да сме подчинени както сега на САЩ. Вас ви виждам, че сте усърден да не сме подчинени и на Русия, но не виждам същото усърдие да не сме подчинени на САЩ. Защото на който и да сме подчинени, все ще се гледа неговия интерес, а не нашия. Та ще ви помоля г-н Плевнелиев, ако ви е възможно да разширите достойно списъка на тези на които не бива да бъдем подчинени. Може за цвят да включите и Турция. А дано. Ама надали."

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.