Годината е 2016-а. Мартин Карбовски прави в последните дни на март репортаж с граждански команди, които охраняват границата – по собствените им думи – край река Резовска близо до Синеморец, област Бургас.

Просто луди ставаме при мисълта, че това е възможно!

Всичко е едно задкулисТие... 

Тези командировани полицаи от страната не слизат от джиповете си с оправданието, че за толкова им плащали. Дори не слизат... нали... по малка нужда от джиповете си.

През България са минали над няколко милиона мигранти миналата година. През балканския път са минали повече от няколко милиона. 

Имах приятелка сирийка навремето.

Събеседникът, който единствен не крие лицето си и „брифира“ Карбовски, е млад мъж, който според ОДМВР -Бургас, а и според местни медии е Петър Низамов-Перата. 

Той показва на журналиста как никой не пази границата.

... Имам високо... такова ... високоговорител в колата (всъщност има мегафон)

Пуска на два пъти звук като сирена и наистина никой не реагира. Карбовски кима одобрително и с разбиране...

Перата (крайният вдясно изправен) с приятели, сред които и покойният Калоян Стоянчов-Голямата Рижа (до него с черна тениска)

Годината е 2009 г. На кръстовище в „знаковия“ квартал на Бургас „Меден рудник“ се засичат мотоциклет и аудито на  бившия боксьор Калоян Стоянчов, определен от медиите като "изгряваща звезда на сцената на силовите структури". Стоянчов – известен като Голямата Рижа и негов приятел тръгват към моториста Петко Лисичков – бивш спецполицай, с крясъци и псувни. Той опитва първо да се защити с палка, а после произвежда 4 изстрела със законнопритежаван „Глок“, два от които оставят Голямата Рижа на място.

Следващите няколко часа са едни от най-интересните в новата ни история с това, че събраните здравеняци от „Меден рудник“ и други квартали почти опитват да линчуват баретата Лисичков, без въобще да демонстрират какъвто и да е респект от бургаската полиция, която го пази на моменти с жив щит. Някои от тях – като Мануел Стоев си носят... мачете. Посред бял ден в държава от ЕС срещу полицията!

 

Но какво общо има това?

 

След случая, който създава продължително напрежение в морския град по оста полицаи-яки батки, се излъчва репортаж на тв „Скат“.
 

 


Макар че телевизията не казва на какви източници се позовава, твърди, че това са „наркопласьори на средно ниво“, а кадрите продължават, че „там беше и техният главатар Петър Низамов-Перата.“ После се казва, че „пак под ръководството на Петър Низамов-Перата друга група мутри" подготвяла покушение срещу хората, дръзнали да организират подписка в защита на полицая Лисичков.

 

Къде е Перата днес?

 

Отговорът е прост – пази ни границата.

Както Клуб Z вече писа, във фейсбук има профил Joseph Louis Barrow, който разпространи клипче на „граждански арест“ на видимо уплашени хора от видимо небългарски произход.

"НОУ БЪЛГАРИА, ГОУ ТЪРКИЯ ОБРАТНО! КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ?

 Joseph Louis Barrow (в средата) е дори със същите дрехи и бронежилетка, с които Перата дава интервю на Карбовски.

Не че има проблем, но зад творческия псевдоним (всъщност истинското име на легендарния боксьор Джо Луис), пак се крие Перата. Това е съвсем очевидно, освен по това, че се обръщат с „Петър“ към него и по кръга от здравеняци, познати от годините около Рижата.

Това е профилът на "Джоузеф", а приятелите в коментари хвалят Петър.

Авторите на арестите и организацията, която Перата представлява пред Карбовски, също са едно и също име - „Цивилни отряди за защита на жените и вярата". 

И Мануел Стоев - оня с мачетето, също го има на снимките. И Тодор Желязков и т. н... Низамов се е снимал и с покойния си приятел Калоян Стоянчов - Голямата Рижа през 2008 г., макар че там фигурира като Дългия.

От по-ново време има снимки (по-горе), в които е на „терен“ край зелената граница, а и със същата противокуршумна жилетка и блуза, с които дава интервюто на Карбовски.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов благодари на тези доброволни отряди.

Лично разговарях с тях, казах им, благодарих им. Изпратих директора на „Гранична полиция“ да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва. Държавата е наша, обща. Всеки, който помогне, само едно „благодаря“ заслужава“.

В петък пък Българският Хелзинкски комитет призова държавата да спре да толерира тези отряди и ги нарече „насилници със социопатски тенденции, битови фашизоиди“.

Днес от ОДМВР-Бургас дълго мислиха дали  да ни дадат справка за криминалните регистрации на Петър Низамов и в крайна сметка отказаха... Но се оказа, че са го правили през 2012 г., когато той е обявен за издирване заедно с двама свои авери заради сбиване в дискотека "Джубокс". Делото пада, защото предполагаемите и извършители, и жертви се отказват от показанията си.

Та според информации, изнесени в медиите към март 2012 г. той има 2 регистрации за средни телесни, 2 за леки телесни, 5 за хулиганство, друга - унищожаване на чуждо имущество. Общо 14 регистрации. Които към тогавашната дата са довели до 3 присъди.