Един от приоритетите на Патриотичния фронт през 2016 г. ще е развитието на енергетикака, за да може България да е първенец по производство на енергия на Балканите. Това каза съпредседателят на ПФ и лидер тна ВМРО Красимир Каракачанов след срещата си с президента Росен Плевнелиев в рамките на седмицата на политическите консултации на "Дондуков" 2. Каракачанов бе единственият представител на Патриотите, но обясни, че в това няма никакъв знак за неразбирателство с другия съпредседател на формацията и водач на НФСБ Валери Симеонов.

"България беше основен износител на ток в региона, но ако продължаваме в същия дух - до 5-10 г. ще се превърнем във вносител", обяви Каракачанов и добави, че страната ни може да се възползва от конфликта между Русия и Турция, за да върне позициите си.

Каракачанов е повдигнал пред държавния глава и темата за промени в Изборния кодекс, акцентирайки върху предложенията на коалицията му за въвеждане на задължително гласуване и активна регистрация. Патриотите са категорични още, че българските граждани в страни извън ЕС трябва да имат право да гласуват само в дипломатически представителства на България - посолства и консулства.

"Причината за това е основно една съседна на нас страна, която се меси във вътрешните ни работи, манипулира резултати", обясни Каракачанов, визирайки Турция.

Съпредседателят на ПФ и президента са обсъдили още външната политика, която според Каракачанов трябва да е "балансирана" и да се не водим само от "идеологически симпатии" към дадена държава. Трябва да се постави акцент и върху балканската политика, смята лидерът на ВМРО.

Той повтори още веднъж, че трябва единна политика на ЕС за бежанския натиск и отказ на всички страни от съюза да приемат нелегални мигранти на територията си.

На "Дондуков" 2 предстои и среща на Росен Плевнелиев с представители на Реформаторския блок.

Очаквайте подробности.