Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Федералната канцлерка Ангела Меркел е потресена от поведението на Гърция, която е трябвало да осигури 50 000 места за настаняването на мигранти още в края на миналата година, но не го е направила.

Властите в Атина трябва бързо да изпълнят ангажимента си и да осигурят 50 000 места за настаняване на бежанци, призова тя интервю за „Билд ам Зонтаг“, цитирано от БГНЕС.

Първоначално Гърция трябваше да е осигурила 50 000 места за настаняване на бежанците още до края на 2015 г. Изоставането трябва да бъде наваксано сега със скоростта на светлината, защото гръцкото правителство трябва да гарантира нормални жилищни условия на мигрантите”, категорична е канцлерката.

Меркел заяви, че Европейският съюз ще трябва да помогне на Гърция за изпълнението на тази задача. В момента в района на Идомени има най-малко 10 000 мигранти.

ООН: ИДВА ХУМАНИТАРНА КРИЗА С БЕЖАНЦИТЕ В ГЪРЦИЯ

Те са докарани там с помощта на гръцките власти от островите в Егейско море. Атина се опитва да ги прехвърли към Европа, но за момента тези нейни усилия не дават резултат. Тя среща съпротивата на Македония, която е подпомогната от Австрия и останалите страни от Централна Европа и Западните Балкани.

Баварският премиер Хорст Зеехофер даде висока оценка на действията на тези държави, защото защитават границите на Европа. Той заяви, че налагането на граничен контрол от тях се отразява благоприятно на Германия, намалявайки влизащите на нейна територия мигранти.

Налице е поврат в бежанската политика и тя се дължи на закриване на големи части от Балканския път, каза Зеехофер пред списание „Шпигел“.

Мигрантският поток

През 2015 г. властите в Атина не взеха никакви мерки за охраната на външните граници на Европейския съюз, с което предизвикаха вълна от недоволство в останалите страни-членки. Австрия дори заплаши, че ще поиска временно изваждане на Гърция от Шенген, след като заради действията на Атина зоната за свободно движение – едно от достиженията на ЕС – се оказа заплашена.

Гръцките власти също така се отличиха и в това да прехвърлят проблема с мигрантите на останалите държави в Европа. В най-тежко положение се оказа Македония, която бе на път да бъде дестабилизирана, след като Атина изсипа там над 700 000 мигранти за около половин година.

Доклад на ЕС разкри фрапантните нарушения, извършени от Гърция, както и отказа на Атина да охранява външните граници на ЕС. Брюксел даде ултиматум на правителството на Алексис Ципрас от три месеца, за да се справи с проблема.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА МАКЕДОНИЯ: БЕЖАНЦИТЕ СКОРО ЩЕ ТРЪГНАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ

Ключови думи

Коментари

Шойбле бързо да им подстриже още малко дълг.

Че нали Меркел ги покани, откъде следва,че трябва да бъдат настанявани в Гърция?

Ако гърците им построят 50,000 жилища и въпреки всичко емигрантите не искат да стоят в Гърция, Меркел какво очаква от Ципрас, да оборудва жилищата с белезници на вериги ли?

Меркел

Мигрантите не са проблем само на Гърция и не Гърция ги покани в Европа.След като Меркел наказа финансово гърците,сега иска да ги смачка и с хуманитарна криза.За жалост от недалновидната западна политика ще страда цяла Европа.

Решението е мигрантите да се товарят на кораби и да се разтоварват на Крим, ако руснаците стрелят по тях, светът да гледа. А и Крим е Украинска територия.

тука е така

Меркел да си гледа работата,тя предизвика великото преселение на народите!

"тука е така" да си гледа работата, преселението на народите го предизвикаха буш млади, обама, саркози, блеър и камерън, които водиха войните в африканските територии и близкия изток.

Потресена съм от Меркел.След всичко преживяно да вярва още в гръцките обещания!

Милен

Не се подвеждайте по БГНЕС, Меркел не казва "със скоростта на светлината", а със скоростта на вятъра "...muss jetzt in Windeseile aufgeholt werden".

Нищо, ти пак ще го издухаш.

Развеселен

трябва да се охраняват границите на ЕС, който дошъл, да се връща откъдето си е пристигнал

Така е, ганювците, налазили системата за социална помощ на ЕС, трябва да се въдворят по родните села.

Oshte ima da se potrisash1

аз

Тъпа овца! Никой не е длъжен да приема мигрантите,които тя покани!

И там като у нас - малко е времето за да определят кои са нашите фирми да изпълнят поръчката за изграждането на тия 50000 места

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.