Всички българи да останат за Великден в България и да ядат нашите вакли агнета, а не да подпомагат икономиката на южната ни съседка, призова от ефира на Нова тв Мирослав Найденов, бивш земеделски министър. Гневът му бе заради блокадата на южната ни граница от гръцки фермери. Малко вероятно е някой да го послуша, а и в политиката нещата не се решават като в детската градина, коментираха веднага в социалните мрежи будни граждани.

„Снощното отваряне на границата стана благодарение на Борисов и Московски. Той свърши това, което не свърши външния ни министър”, коментира още председателят на Съюза за стопанска инициатива Мирослав Найденов. И уточни, че Борисов разговарял по телефона с български превозвачи, които стояли с дни на границата с южната ни съседка.
Мирослав Найденов обвини в „безучастно стоене” външният министър Митов.

„Гърция знае, че рано или късно ще плати масрафа. Ако те бъдат наказани от ЕК, парите ще бъдат удържани от бъдещите плащания към Гърция”, обясни той.

„С бездействието на външния министър се провокира напрежението. Обект на критиките бе транспортния, а не външният министър. Крайната цел на този сценарий е дестабилизиране на държавата. Създавайки дестабилизация с блокадата на границата, можеше камионите да дойдат и да блокират столицата. Тогава правителството щеше да падне. В момента правителството не работи като екип. И Борисов вижда това. Крайната цел е дестабилизация. Явно искат друга формула на властта”, категоричен бе Мирослав Найденов. И припомни, че част от министрите не са от ГЕРБ.

Според Мирослав Найденов Външно министерство изобщо не е свършило нищо и по никакъв начин не е помогнало да бъде решен проблемът на българо-гръцката граница.

„Бездействието на МВнР е продължение на една политика, която стартира в Лондон“, допълни той.

Както е известно миналата седмица в Лондон избухна скандал по време на среща на премиера Борисов с наши сънародници, дошли на среща в посолството.