Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Догодина Европейската комисия ще направи етапна оценка на наблюдението върху правосъдието и вътрешните работи на България и Румъния и ще реши какво то е постигнало и как да продължи, каза днес пред Клуб Z европейски представител пожелал анонимност.

"Това може да доведе до някои изводи и промени", каза той, докато Комисията представи годишните доклади по темата за двете балкански страни.

Такава оценка Брюксел направи през 2012 година след пет години наблюдение, но особени промени в него не настъпиха.

"Имаме още работа да вършим", каза представителят, запитан докога Комисията е готова да продължава със същото упражнение, чийто резултат всяка година за България е "липса на устойчиви резултати".

ЧЕРНОВАТА НА ДОКЛАДА: ВСИЧКИ ПРЕПОРЪКИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ 

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер в предизборната си кампания през 2014 година обеща до края на петгодишния си мандат да приключи с т.нар. механизъм за сътрудничество и проверка, посредством който ЕС наблюдава реформите в правосъдието и вътрешните работи на България и Румъния.

За целта Комисията трябва да има достатъчни основания в напредъка на двете страни, за да убеди държавите-членки да прекратят механизма.

Тазгодишните доклади показват, че  за разлика от България Румъния продължава да отбелязва нови положителни резултати. В румънския доклад се говори за "продължаващ напредък по делата за корупция" както и в професионализма на съдебната система. "Има политически консенсус за реформите", каза представителят. 

Междувременно Комисията отказа да коментира поисканата от управляващите у нас оставка на Висшия съдебен съвет.

Ключови думи

Коментари

...

С телефонно управление - толкова. Друг път не избирайте мутра селски тарикат и главатар на шайка за премиер. Изберете интелигентни хора. Сега ще има ялови опити да симулират реформи, да опраскат някой, демек борим се, но докато не се подходи радикално все ще имаме "стабилност". От тая стабилност, по-стабилно състояние само да си умрял.

Мхм

Т.е през 2016 е крайно време да пратим тиквата да рита мачлета на село завинаги.

Гербер

Мхм 1/27/2016, 1:46:16 PM - "...да пратим тиквата да рита мачлета на село завинаги." - И това ще стане как? Ще забраните гласуването за всички освен симпатизантите на Пърдан магарето? Това ще облекчи много бюджета - ще е необходим един хоремаг в Драгалевци за селския катун и един в центъра - за вапцаните в синьо реститутки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.