Френски санитар се опитал да окаже първа помощ на камикадзето от бар "Комптоар Волтер" в Париж, защото помислил, че е жертва на битов инцидент.

Брахим Абдеслам, който на 13 ноември се взриви, лежал сред обърнати маси и столове, когато го видял санитарят Давид, съобщава "Дарик". Терористът видимо нямал кой знае какви наранявания, но изглеждал в безсъзнание и затова санитарят инстинктивно започнал т. нар. кардиопулмонално съживяване - процедура, за която бил обучен. Той мислел, че се е взривила газовата инсталация в заведението.

Когато разкъсал тениската на Абдеслам, Давид осъзнал, че не става въпрос за битов инцидент, а за нещо много по-лошо. Той видял четири жици в различни цветове и осъзнал, че мъжът, който лежи пред него, не е жертва, а атентатор самоубиец, който току-що се е опитал да убие и него.

46-годишният Давид видял свой познат пожарникар и му казал какво е видял под тениската на "пострадалия". Чак тогава огнеборецът се развикал всички да се евакуират.

Впоследствие полицаите казали на Давид, че бомбата не е избухнала както трябва. При този атентат не загина друг човек освен терориста.