Войната между хакери и ислямисти е факт още от атаките срещу Шарли Ебдо през януари, но едва преди два дни, след атентатите в Париж, международната хакерска група Anonymous официално обяви война на терористите от "Даеш"

Но "анонимните" не искат да водят битката сами - и публикуват три наръчника за това как всеки с малко познания да хакне джихадистите. Всичко това е част от глобалната операция на Anonymous - #OpParis.

Първият наръчник е "NoobGuide" (от noob - newbie - новак), който описва основите на хакването, като DDoS (отказ от услуга) и MITM (човек в средата) атаки, подобни на тези, които свалиха сайтовете на ЦИК, ГРАО, МВР и много други по време на изборите. 

Вторият - "Репортер" - обяснява как да създадете бот (автоматична програма) в Туитър, за да разкривате свързани с "Даеш" акаунти в социалната мрежа.

Третият - "Търсач" - ви учи как да търсите сайтове, свързани с ислямистите.

Ключовото е, че групата цели в задачата да могат да се включат всички, които имат желание, независимо от компютърните им умения - затова наръчниците са описали стъпките изключително подробно и просто. 

"Даеш" обяви Anonymous за "идиоти, които могат да хакват само имейли и туитър акаунти".

Операцията #OpParis обаче вече е разкрила и свалила над 6000 акаунта в социалната мрежа, свързани с джихадистите.

Информацията, която придобиете, можете веднага да споделите с "Анонимните", а те ще се заемат с по-трудната част от операцията.

"Би трябвало да има доста работа, която да ви занимава, така че давайте. Ако искате да пуснете нещо ценно, публикувайте това, което сте открили на ghostbin.com, споделете линк на един от операторите на канала и може да говорим какво ще правим след това", обяснява "анонимният", публикувал наръчниците в чат-мрежата IRC.

Клуб Z предупреждава, че независимо от жертвата, много от описаните в наръчниците действия са незаконни в повечето държави по света. Хакерската работа е опасна и може да ви превърне в цел както за тези, които атакувате, така и за закона.