Мач между Белгия и Испания тази вечер няма да има. Белгийските власти отмениха един от най-чаканите приятелски двубои днес (от 21:45 часа) от съображения за повишен риск от терористични атаки. Срещата трябваше да се играе на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел.

И двата отбора бяха готови да излязат на терена, особено испанците, но местните власти препоръчаха отмяна на мача, тъй като не могат на 100 процента да гарантират безопасността на зрителите и тимовете. Футболните федерации се съгласиха и рано тази сутрин иберийците си тръгнаха от белгийската столица.

В Брюксел имаше мащабна полицайска акция заради издирване на заподозрени за атентатите в Париж на 13 ноември. Вчера операцията приключи, но присъствието на униформени остава доста солидно.

Други два приятелски мача обаче ще се играят - Англия - Франция и Германия срещу Холандия. И за тях имаше въпросителни, но в крайна сметка бе решено да не бъдат отменяни. Нещо повече - на трибуните на стадионите в Лондон и Хановер се очакват политици и кралски персони. Очаква се арените да бъдат пълни. Запалянковците са призовани по-рано да отидат да стадионите, тъй като всички ще бъдат претърсвани много щателно.

Снощи стана известен още един финалист на европейското догодина - Ирландия. "Детелините" спечелиха с 2:0 срещу Босна и Херцеговина у дома и с общ резултат 3:1 си осигуриха визи за финалите във Франция. И двата гола вкара Джонатан Уолтърс в 24-ата от дузпа и в 70-ата.

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в Париж.

Снощи УЕФА обяви, че "Евро 2016" твърдо остава във Франция през лятото на 2016-а.