Пожарни от София и Ботевград са на мястото на катастрофата, която стана по-рано днес в тунел "Витиня" на едноименния проход. Това казаха от ОДМВР-София пред Клуб Z. Вече се знае, че 3-ма са починали на място и поне 4-ма са тежко ранени.

От полицията направиха уточнение, че още почти няма подробности за ПТП-то. Освен младата жена, за която първо се писа, има и още двама мъртви. Ранените се транспортират с линейки към София. Пожарните отиват за евентуално съдействие, ако трябва да се вадят хора от смачкани автомобили или да се почиства платното впоследствие.

На място има полицейски патрули.

Известно е само, че става въпрос за верижна катастрофа в източния ръкав на тунела в посока от София към Ботевград. От ОДМВР засега не могат да отговорят и за точния брой на автомобилите, участвали във верижната катастрофа. По първоначални данни става въпрос за между 30 и 50 коли ("Витиня" е най-дългият от 4-те тунела по АМ "Хемус", б.р.).

Движението е отклонено по стария път между столицата и Ботевград. Пропускат се обаче само леки автомобили, а тежкотоварните изчакват, докато движението се нормализира, съобщиха от МВР.

В помощ на колегите си от областната полиция са изпратени и униформени от столичната дирекция.

Снимките са от сайта Botevgrad.com. Благодарим на колегите, че позволиха да ги препечатаме.