Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италианската компания "Ени" обяви, че е намерила "супергигантско" находище на природен газ в Средиземно море в близост до бреговете на Египет. Световните медии публикуваха новината с грифове "извънредно" и "мълния", като се уточнява, че става дума за наистина историческо откритие и че новите залежи биха могли да задоволят потреблението на целия Европейски съюз за десетилетия напред.

В съобщението се казва, че никога досега в Средиземно море не е откривано подобно находище. Новината идва само ден след като шефът на Ени Клаудио Дескалци се срещна в Кайро с египетския президент Абдел Фатах ел Сиси.

Италианската енергийна компания обяви, че находището от проекта "Зохр - в дълбоките води на Египет" е с очакван обем от 30 трилиона кубически фута газ (1 куб метър е равен на  35.31466672 куб фута) и че е разположено върху площ от 100 квадратни километра.

"Зохр е най-голямото находище в Египет, Средиземноморието и може да се окаже едно от най-големите в света", обявиха от Ени.

Енергийният гигант вече декларира и готовност да започне добив от египетското находище в кратки срокове. Предполага се, че технологично това ще отнеме няколко месеца, през които ще бъде изградена връзка със съществуващата мрежа от газопроводи на територията на африканската държава.

Ключови думи

Коментари

Петър

Не на ЕУ, а на Египет. "The discovery, after its full development, will be able to ensure satisfying Egypt's natural gas demand for decades." Иначе това находище ще стигне на ЕУ за две години.

жега

Защо им разваляш копнежа по "До свидания"? :) Ако искат да пишат, че и на целия свят нуждите ще задоволи. Другаде си е цитирано съвсем коректно, но тук еуфорията е надделяла. Wishful thinking му викаха май, защото не ми се вярва да е умишлена лъжа.

Цитирал си на английски, че задоволяването се очаква да е за десетки години. И веднага след това си написал, че ще бъде за 2 години. Някакви разяснения?

СЛАВА УКРАИНИ! ПУТЛЕР - КАПУТ!

Карл Маркс в писмо до Енгелс: “Русия е име, узурпирано от московците … трябва да бъдат прогонени.” «Русия е име, узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.» Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от 1865.

Atanas

A zashto si izbral towa otnositelno tupo ime?!?

Супер-до Гърция е близо!/// Путя не може да спре доставките на Газ ПРЕЗ УКРАЙНА! - Eni, има договори с Газпром , които са в сила до 2035 Г., за доставка на газ до северната граница на Италия.

СУПЕР ЛЪЖА! Няма толко дълъг срок на договор с Газпром! Договорите са с по 1, 2 или най-много 3 години!!! Договор с 10 -годишен договор (ако днес е подписан) е съгласно ЕК в Брюксел до 2 години! ! !

И какво скоро ще стане с Газпром и неговите "Южными" и "Турецкими" потоци?! И доставките през Украйна ще си останат! ////България ще бъде износител на газ, защото нашите находищата са огромни! В момента край ловешкото село Ъглен имаме 10 млрд. куб. метра природен газ, открити и готови за експлоатация!

Саудитска Арабия вече се произнесе за шистовия газ и го размаза, очакваме и за тоя да каже нещо.

Петър2

Не мога да разбера минусите на първия коментар. Явно някои хора падат на нивото на мурзилките. Находището е 30 трилиона кубични фута, а Европа употребява годишно 18 трилиона кубични фута. Заглавието е изключително глупаво.

Вносът на руски газ осигурява 30-35% от потреблението в ЕС,след 3 години Газпром ще ни моли и продава за жълти стотинки. Страните в Европа използват различни средства, за да избегнат риска от повторение на газовата криза от 2009 г. Данните на Евростат (таблица) показват, че от 2008 до 2011 г. те са успели да намалят вноса на руски газ от 5100 на 4100 тераджаула. Това е станало най-вече за сметка на увеличаване на вноса от Катар (с над 1100 тераджаула). Ние получаваме от 85-92% от необходимите 3,5 милиарда куб метра

мони

31.08.2015 12:41 Глава Eni: Италия может стать экспортером египетского газа к 2018 году Италия может стать экспортером египетского газа из гигантского месторождения в морской экономической зоне Египта к 2018 году. Об этом в интервью газете "Стампа" заявил сегодня главный управляющий итальянского энергетического концерна Eni Клаудио Дескальци. По его словам, в ближайшие месяцы компания сможет получить лицензию на производство, в следующем году проведет бурение и наладит инфраструктуру для поставок. "Я надеюсь, что первые результаты можно будет увидеть к сроку завершения стратегического плана 2015-2018 годов", - сказал Дескальци.

ДЕБИЛ! Това не е руски сайт, та да пишеш на родния си език. В България ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК НЕ Е РУСКИ!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.