Телевизионните заплахи на директора на историческия музей проф. Божидар Димитров, че ще залее със светена вода премиера Бойко Борисов не само, че се превърнаха в реалност, ами настана и истинско голямо министерско къпане.

Действието се разви днес при обиколката на Борисов на комплекса "Стара Плиска", при която той бе придружен от министрите на регионалното развитие, финансите и транспорта - Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Ивайло Московски. Дебнеше ги проф. Димитров.

След вампира-пират Кривич, русалката и мощите на свети Йоан Кръстител, директорът на Националния исторически музей откри миналата седмица и чудотворна вода в Голямата базилика на старата българска столица Плиска. Водата бликнала при разкопките на Свещения кладенец. Димитров веднага й намери приложение - да изцели премиера Бойко Борисов от умората след откриване на 5-километрова отсечка от магистрала "Хемус".

И пристъпи към действие.

Но Борисов реши да сподели чудотворната сила на светената вода с министрите си и собственоръчно изкъпа Горанов и Московски.

Осветяването на Горанов
Осветеният Горанов

След което се похвали във Фейсбук:

"Преди няколко месеца правителството отпусна 500 000 лева за проучване, реставрация и консервация на археологическия комплекс в първата българска столица. Реставрацията протича в няколко етапа, като ние разгледахме „Свещения кладенец”, в чиито води се смята, че е бил покръстен самият княз Борис и някога са вадили вода за първите покръствания. Божидар Димитров ни поля с вода от кладенеца".

И Московски е "под ножа"