Столичната кметица Йордзанка Фандъкова е помолила изпълнителите на ремонта на 9-километровата отсечка на "Цариградско шосе" да го завършат предсрочно.

Това стана ясно, след като Сашо Диков миналата неделя бе скандализиран, че в 18.30 ч на булеварда няма нито един работник.

Директорът на изпълнителя "Трейс груп" инж. Боян Делчев днес по същото време (вече на фона на неуморно работещи труженици, б.р.) отбеляза, че обектът е между жилищни сгради и няма как с къртачи да се работи денонощно и дори късно вечер.

Фандъкова даде пример, че дори на пътния възел на Телевизионната кула е можело дейностите да текат до 22 ч, а понякога и нонстоп поради липса на жилищни сгради наоколо.

"Това не е кладенец - да изсипем 100 човека", отговори Делчев на въпроса защо е имало технологична пауза. Въпросната неделя той пуснал екипите по асфалтови работи да почиват, защото имало други задачи.

Тук Диков отбеляза, че и днес е минал около 12.30 ч и пак не видял жив строител. На това пък Делчев отговори, че хората имат обедна почивка.

"Днес от 12 до 1 почиват и обядват и смятам, че това е нормално. Дори заради големите жеги сме им дали и една малка почивка около 15 ч.", каза изпълнителният директор на "Трейс".

Още в понеделник след излъчването на Нова тв Фандъкова обаче е поставила задача да се работи поне до 19 ч.

"За мен е важно, че обектът се движи в срок, но искам, ако може и предсрочно да се завърши", съгласи се инж. Делчев.

Йорданка Фандъкова увери столичани, че това ще стане преди големия трафик покрай началото на учебната година - в първите дни на септември.