Прокуратурата фактически е прекратила разследването за т.нар. афера "Костинброд" две години след началото ѝ, пише "Дневник". Това става ясно от факта, че държавното обвинение не е протестирало оправдателната присъда на бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков до 17 ч. миналия четвъртък, когато е изтекъл законовия срок за това.

Желязков беше обвинен в престъпление по служба заради това, че не е упражнил контрол върху отпечатването на бюлетините за изборите през 2013 г.,което е довело до "надпечатване" на около 350 000 бюлетини. 

Обвинителният акт срещу Желязков беше внесен половин година след фамозната акция в печатницата "Мултипринт", която се случи в деня за размисъл преди парламентарните избори на 12 май 2013 г. и беше огласена първо от тогава водещия в ТВ7, а после политик, Николай Бареков. Назначена от прокуратурата експертиза показа, че общо откритите бюлетини са 480 000, като 351 075 от тях са били негодни за урните.

От държавното обвинение твърдяха, че от бездействието на Желязков е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес". Обвинителният акт веднъж беше върнат от съда на прокуратурата заради допуснати сериозни процесуални нарушения.

Делото се гледаше по съкратената процедура и приключи, без да е ясен отговорът на въпроса за какво са били предназначени отпечатаните в повече бюлетини.