Въоръжен мъж нахлу днес в офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул, съобщи електронното издание на в. "Хюриет".

Той бе задържан малко по-късно от полицията. Никой не пострада при инцидента.

Атаката стана само ден, след като двама членове на забранената марксистка Революционна народна партия за освобождение-Фронт (РНПО-Ф) плениха в съдебната палата в квартал Чаглаян прокурора Мехмет Селим Кираз. Похитителите бяха застреляни при щурм на командоси. Прокурорът обаче почина в болница от раните си.

Атакуваната днес сграда се намира в района Картал в азиатската част на Истанбул. Нападателят нареди на всички в офиса на партията да напуснат сградата. След това той се качи на седмия етаж, изпочупи прозорците и провеси оттам турския флаг с нарисуван на него ятаган. Човекът поризнесе кратка реч, адресирана към събралите се край сградата хора.

Полицаи влязоха по-късно в зданието и изведоха нападателя. Засега не се съобщава съмаличността му и мотивът за неговите действия.

Днес в Истанбул ще бъде погребан починалият прокурор Мехет Селим Кираз. На церемонията ще присъства премиерът Ахмет Давутоглу.