Депутатът от ДПС Делян Пеевски купува най-младата българска медийна група "Клуб Z".

"Днес, 1 април 2015 г., се очаква сделката да бъде финализирана", коментира пред "ПИК" известният бизнесмен, който заедно с майка си Ирена Кръстева, отдавна е собственик на медийна и разпространителска империя.

Причината Пеевски да поиска да разшири портфолиото на своите издания със сайта www.clubz.bg и списание "Клуб Z", е в изключителното развитие на новата медийна група. 

"Само за година сайтът и списанието се доказаха като едни от най-прогресивно развиващите се медии, печелейки с изключителна лекота вниманието и доверието на стотици хиляди читатели и, разбира се, аз смятам да продължа да развивам изданията в тази посока", каза още Пеевски.

Цената на сделката засега не се коментира, но в официалното съобщение за предстоящата продажба се уточнява, че след финализирането й, което се очаква днес, Пеевски ще може да разполага с марката и всички активи на "Клуб Z".

Така, че драги съклубници, днес определено е Денят на неочакваното. А това означава, че ни очакват интересни събития. Но няма как да е иначе, след като отбелязването на днешния ден възниква още в средата на XIII век сред широките шотландски равнини. На тази дата граничен граф решил да организира веселба със съседите - англичани и ирландци. Оттогава насам всяка година на тази дата в Южна Шотландия се организира плажно парти под жежкото островно слънце.

Празникът скоро се пренесъл и в Западна Европа. В Германия на този ден розите се поливат със стотици тонове бира, повече, отколкото се изпиват на Октоберфест. Французите пък организират фестивал на чуждите култури, на който е забранено да се говори на френски. Италианците традиционно започват деня с рядко кафе.

В България на тази дата се практикува краен позитивизъм - според изследвания на Евробарометър, на 1 април българите са най-щастливият народ на света. Хората не се оплакват, не се ръчкат в градския транспорт, всъщност, активно избягват колите и ходят пеша. Пие се умерено и само на вечеря, а агитките на "Левски" и ЦСКА организират благотворителна пехливанска борба.