Приключи редовният сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, а "Сакраменто Кингс" с Александър Везенков ще играе плейоф преди плейофите, за да продължи напред или отпадне.

През миналата нощ "кралете" разбиха със 121:82 "Портланд Трейлблейзърс" у дома. Така приключват на 9-о място в Западната конференция с 46 победи и 36 поражения. Следва мач, така нареченият плей-ин срещу 10-ия тим в класирането: "Голдън Стейт Уориърс" - отборът, който отстрани тима на Везенков в първия кръг на миналогодишните плейофи. "Кингс" е домакин. Победителят ще се изправи срещу загубилия от сблъсъка между 8-ия ("Ню Орлиънс Пеликанс") и 9-ия ("Лос Анджелис Лейкърс"). Ако се разправят с "Уориърс", "кралете" със сигурност се надяват да гостуват на "езерняците", които са им по-удобен съперник - ключова за срещата е необяснимо слабата игра на центъра на "Лейкърс" Антъни Дейвис в последните години при индивидуалния му сблъсък срещу центъра на "Кингс" Домантас Сабонис.

Ако постигнат победи в тези два мача, тогава Везенков и компания влизат в същинските плейофи, където ще се изправят срещу лидера на Западната конференция - младия отбор на "Оклахома Сити Тъндър".

Александър Везенков игра 10:36 минути срещу "Портланд". Българинът не успя да се разпише, взе една "борба" в защита и се отличи с една открадната топка, както и два пъти беше фаулиран. За него имаше две опции да стреля, но не беше точен.

"Кралете" нямаха никакъв проблем с пристигналия в съкратен състав тим на "Портланд" и поведоха много рано, като до края не изпуснаха инициативата с мисъл за сблъсъка със съседа "Голдън Стейт".

24 точки за победителите вкара Диарън Фокс, 18 добави Домантас Сабонис, като взе и 11" борби" под кошовете.