"Славия" и ЦСКА-София оставиха спора си от 19-ия кръг на Първа лига без победител - 1:1 на ст. "Александър Шаламанов". Мартин Георгиев си вкара автогол в 67-ата минута, така гостите поведоха. 17-годишният Роберто Райчев изравни в 86-ата.

ВАР отмени дузпа за "Славия" и гол за ЦСКА-София преди почивката. А във втори пореден мач "белите" спряха кандидат за титлата - в миналия кръг те биха "Лудогорец" насред Разград. Днес създадоха повече чисти положения и щеше да е незаслужено, ако бяха загубили. Златомир Загорчич започна с 11 българи, докато от другата страна бяха само двама.

Първите минути бяха равностойни. В 18-ата минута Матиас Фаетон подаде за Дюкенс Назон на границата на наказателното поле. Нападателят успя да продължи към Тобиас Хайнц, но неговият шут беше париран от Светослав Вуцов.

Точно десет минути след това Венцислав Керчев центрира за Галин Иванов, който продължи технично за Ерол Дост, но той не намери целта - голям пропуск.

В 30-ата минута Тони Тасев изпълни ъглов удар, а Тибо Вион не се намеси по най-добрия начин и топката рикошира в гредата на вратата на "червените". След това Дост отправи удар, но той беше спасен от Густаво Бусато.

Четири минути по-късно топката премина над вратата на "белите" след опит за гол на Фаетон.

В 43-тата минута главният съдия Станимир Тренчев отсъди дузпа в полза на "Славия" за нарушение на Енес Махмутович срещу Венцислав Керчев, но след намесата на системата за видеоарбитраж тя бе отменена.

В допълнителното време на първата част гол на Джонатан Линдсет също не беше зачетен с ВАР заради игра с ръка Назон секунди по-рано.

В 63-ата минута шут на Тони Тасев от фаул беше спасен от Бусато, а секунди след това резервата Емил Стоев стреля неточно към вратата на ЦСКА-София.

Четири минути след това гостите взеха аванс. Тибо Вион прати топката в наказателното поле, а преминалият през "Барселона" Мартин Георгиев не се намеси добре и нямаше късмет, пращайки топката във вратата на своя отбор. 

В 86-ата минута 17-годишният Роберто Райчев елегантно засече кълбото във вратата на гостите след центриране отдясно на Ертан Томбак - 1:1.

ЦСКА-София няма поражение в 15 поредни мача в шампионата и е на първо място в класирането с 42 точки. "Славия" записа първо равенство след завръщането на треньора Златомир Загорчич и е на десета позиция с 21 т.

През следващата седмица двата отбора ще играят един срещу друг в турнира за купата на България.