Григор Димитров и неговият партньор Никола Маю допуснаха загуба в първия кръг на турнира по двойки във Вашингтон, окръг Колумбия.

Най-добрият български тенисист и французинът отстъпиха в мач от първия кръг на основната схема на британеца Джейми Мъри и новозеландеца Майкъл Винъс със 7:6(3), 3:6, 5-10.

Още в първия гейм на мача Мъри и Винъс - двама тесни специалисти в играта на двойки, стигнаха до пробив, но след това Димитров и Маю имаха поне по една точка за връщане на пробива в четири последователни гейма при сервис на противниците си. В първите три от тях българинът и французинът не успяха да стигнат до брейк, но направиха това при последния си шанс, за да изравнят за 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който Димитров и Маю се наложиха със 7:3 точки.

В средата на втория сет Мъри и Винъс направиха нов пробив, който този път им бе достатъчен, за да изравнят частите. Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки, който да определи победителя. В него шотландецът и новозеландецът започнаха много уверене, поведоха с 9:2 точки и макар да пропуснаха три мачбола, при четвъртия си осигуриха класирането за втория кръг.

В него Мъри и Винъс ще играят с победителя от двойката между поставените под номер 4 в схемата Марсело Аревало (Салвадор) и Жан-Жулиен Ройер (Нидерландия) или белгийците Садер Жиле и Йоран Флийген.

Тази вечер Григор Димитров започна участието си на сингъл в турнира във Вашингтон. Негов съперник във втория кръг ще бъде американецът Макензи МакДоналд.

Наградният фонд на състезанието е малко над 2 милиона долара.