"Пари Сен Жермен" назначи нов старши треньор - бившия наставник на "Барселона", "Рома" и испанския национален отбор Луис Енрике. Той подписа за две години, заменяйки освободения след само един сезон на поста Кристоф Галтие.

Предизвестеното представяне на Луис Енрике обаче мина основно под знака на въпроси към боса на ПСЖ Насер ал Хелайфи за Килиан Мбапе. 

Преди седмици звездата уведоми клуба, че няма да преподпише изтичащия си догодина договор. Това била негова позиция поначало. Така парижани са пред угрозата в края на юни 2024 г. да го загубят без пари. 

Алтернативата е да бъде продаден това лято и отново се заговори, че на опашката за един от най-добрите футболисти в света са "Реал" (Мадрид) - най-вече, "Ливърпул", че и "Манчестър Юнайтед" покрай катарски интерес към покупка на клуба.

Насер ал Хелайфи бе категоричен, че "никой не е по-голям от отбора" и че в тази ситуация той се грижи най-вече за интереса на ПСЖ. В този смисъл - постави условие Мбапе да преподпише до седмица-две. 

Най-синтезирано казано - или подновява контракта, или ще бъде продаден. "Пари Сен Жермен" не може да си позволи да го загуби без пари.

"Моята позция е напълно ясна. Не искам да се повтарям всеки път. Ако Килиан иска да остане, ние също желаем това, рече Насер ал Хелайфи. - Но той трябва да подпише нов договор и да го направи в следащите максимум една-две седмици. Не искаме да загубим най-добрия играч в света без трансферна сума."

Катарецът добави, че имал устна договорка с футболиста за нов подпис, затова бил изненадан от позицията му от последните седмици.

"Той ни беше казал, че никога не би си тръгнал като свободен агент. Ако си е променил мнението, това не е по моя вина. Не искаме да загубим най-добрия футболист в света без компенсация и това е ясно", повтори богаташът.