Мястото на Росен Плевнелиев изглежда започва сериозно да изстива след като днес премиерът Бойко Борисов даде заявка да издигне дама за държавен глава.

Сега като ви слушам и като ви гледам си мисля, защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК.

Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше. Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка,че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната, посочи премиерът.

Борисов посочи още, че текстът на управленската програма на правителството вече е раздаден на другите партии от управляващата коалиция и че се надява до сряда тя да бъде приета.

Специални гости на общото събрание на "Жени – ГЕРБ" са председателят на женската организация на Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак, депутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ в Европейския парламент (ЕП) и зам.-председател на женската организация Мария Габриел, зам.-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов.