Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Икономистът от "Индъстри Уоч" Лъчезар Богданов обвини управляващите, че са изневерили на реформаторските заявки при съставянето на актуалното днес правителство.

Ето какво написа той във фейсбук: 

Спират ли реформите (преди да са започнали)? Правителството даде заден ход по промените в БДЖ и пенсионната система, а в енергетиката и здравеопазването няма още нищо започнато. Стратегията за бъдеща (евентуална) съдебна реформа е на фаза "дискусии". Нека припомним какво означава това в действителност - отвъд популистките кухи фрази:

1. БДЖ ще продължи да вози по 4-5 души с влакове с разходи, 100-кратно превишаващи алтернативен транспорт (дори такси) - за да угоди на синдикатите (и между впрочем, почти всички от горните 4-5 души често са служители на БДЖ, които отиват на работа с въпросния влак) - на гърба на данъкоплатеца;

2. Хиляди хора ще продължават да се пенсионират на 48-50 години, над половината българи ще се пенсионират до 60 г., а скоро на един работещ ще се пада по повече от 1 пенсионер - а дефицитите ще покрива данъкоплатецът;

3. Болниците ще продължават да "хоспитализират" и "лекуват" за десетки хиляди лева по скъпи пътеки ненужно, за да "усвоят" бюджет - разходите се покриват от данъкоплатеца;

4. Държавната енергетика ще продължи да трупа 600-700 милиона годишно загуби, за да плаща на привилегировани неефективни производители, отвоювали си преференциално покровителстване от поредица правеителства - а накрая неизбежният фалит ще означава, че пак данъкоплатецът ще плати дълговете.

А ако не останат данъкоплатци?

Ключови думи

Коментари

Болниците ще продължават да "хоспитализират" и "лекуват" за десетки хиляди лева по скъпи пътеки ненужно.......,ДАНО НЕ ТИ СЕ НАЛАГА/ОЩЕ СИ МЛАД/ ДА РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ЕДНА СЪРДЕЧНА КЛАПА Е 50 000, И Т.Н.

Иван

Ами те данъкоплатците постоянно намаляват и неизбежно в бъдеще ще изчезнат съвсем. И слава богу! Тази социалистическа система е осъдила сама себе си на смърт защото е безкрайно скапана.

Развеселен

аз пък смятам, че точно за болните е много лоша грижата. Знам ги тия либертаниански акъли - най-добре изобщо да няма пенсии и здравеопазване, фиска е по-важен

бутката

може да се наложи като спешна мярка през 2016 г. да се бута оградата на границата, за да внесем сирийци

Ако няма реформи, ще има нови избори. Това е от РБ и ПФ.

водещ комунист

А какво му е водещото на този икономист, какво води?

Сульо

как кой? Който иска, а може и някой друг.... Този е лесен плащат му от Америка, няма проблеми със здравето, пенсия не му трябва, че яко е спестил от 30-те сребър... пардон долара, с две думи ДГД бедните. Я някой мъжага да му покаже какда го д. ха той.

Стоян

Алоооу, комунистите, заминавайте под земята. На една планета имате място с нас само 24 часа след като спрете да дишате и телата ви изстинат. Който иска болница да си плаща- има си частни фондове, има инвестиционни фондове, има директен достъп до пазара на ценни книжа и активи, има и буркан банк. Единственото което няма е моето желание да покривам разходите на други хора, още по-малко на тези, които ме карат да се возя прав в автобуса и ме ръчкат в бъбреците щото видиш ли в час пик щели да ходят на разходка.

водеща комунистка

Другарю Стоян, съгласна съм с вас, но е хубаво да давате място на по-възрастните в автобуса. Става въпрос за възпитание и уважение. Никъде в законите не пише, че възрастните хора нямат право да се возят в автобусите през определени времеви зони. И ти ще остарееш и ти ще разбереш.

Неразвеселен

За никакъв фиск не става въпрос - парите за популистките измишльотини (без да броим корупцията и кражбите) трябва да дойдат отнякъде - някой трябва да ги изработи. Но не като работи в БДЖ или друг субсидиран отрасъл (т.е. губещ) или на държавна служба, а като работи във фирма, чиито услуги се търсят от хората. Пенсии и здравеопазване ще има когато се премахнат НОИ и НЗОК. Докато няма конкуренция и държавата се намесва - няма да има нито пенсии нито здравеопазване или ще има мизерни такива (в други страни може и с държавни да стане, но у нас държавно означава продънена корупционно-популстка каца - който и да е на власт пак ще краде). Примерите за некадърността на държавата са безброй: НОИ, НЗОК, образование, ДКЕВР, БЕХ, НЕК, БДЖ, БНБ, КФН, съдебна система и т.н. КФН и съдебната система няма как да станат частни (или по-скоро вече са станали, но задкулисно) затова ще трябва да ги търпим, но с повечето от останалите няма смисъл да се мъчим.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.