Рафаел Надал за пореден път демонстрира несломимия си дух. В последния, и оказал се най-интересен четвъртфинал на “Уимбълдън”, испанецът успя да се наложи над игралия много силно Тайлър Фриц (САЩ) - 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6(4). 

Битката продължи близо четири часа и половина. Още в началото на двубоя Надал получи контузия на коремен мускул, което се отрази най-вече на сервирането му, но и на движението по корта. Имаше медицински таймаут.

Рафа намери начин да продължи. До края той догонваше в сетовете. В тайбрека на петия, в началото на който изоставаше с пробив, поведе с 5:0 и успа да пречупи съперника си.

За място на финала големият шампион ще спори с изненадата на турнира - Ник Кириос. Австралиецът се наложи над Кристиан Гарин (Чили) с 6:4, 6:3, 7:6 (5) за 2 часа и 15 минути. 

Дейвид Бекъм бе в ложата на мача на Надал.

Другият полуфинал при мъжете противопоставя защитаващият титлата си Новак Джокович и Камерън Нори. Британецът се наложи в пет сета над белгиеца Давид Гофен - 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5. 

Водачът в схемата Новак Джокович трябвашеда прави обрат срещу италианеца Яник Синер - 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Шесткратният шампион на “Уимбълдън” увеличи серията си в петсетовите мачове на 10:1, като последното му поражение е от 2006 г.

При жените полуфиналите са: Симона Халеп (Румъния) - Елена Рибакина (Казахстан) и Онса Жабюр (Тунис) - Татяна Мария (Германия).