Запалянковският Тръст "Синя България", миноритарен акционер в "Левски", изнесе информация от проведеното във вторник събрание заедно с ръководството на клуба, спонсора "Палмс бет" и представители на други фенски организации.

Тръстът алармира за сериозни проблеми на "Герена", като на страницата си във Фейсбук публикува конкретни данни, опасения, но и надежда, че "Левски" ще реши тежките казуси.

На въпросната сбирка Константин Папазов-Тити подаде оставка в Надзорния съвет след караница със Станимир Стоилов, но поне от афишираното става ясно, че "Левски" има по-сериозни грижи.

"Синя България" посочва конкретна сума "належащи дългове, (които) надхвърлят 15 000 000". Тук не попадат парите, които клубът дължи на бившия си финансов благодетел и собственик Васил Божков. 

В изложението пише, че с помощта на феновете (събрали 6 милиона лева само за последните 7 месеца) и на спонсора "Левски" покрива месечната си издръжка, но не може да погасява старите задължения. Тръстът е притеснен, че не е представен план за това, поначало липсвал такъв. Поради което стига до логичния извод, че "Левски" има нужда от още "един-два" спонсора.

"В хода на срещата стана ясно, че в клуба има немалко вътрешно напрежение относно неговото административно ръководене и сериозни проблеми в управленската структура, които настояваме да бъдат разрешени в най-кратки срокове", пише в позицията.

Не се посочва конкретика по тази тема.

Любопитно е, че в края тръстът казва, че напълно подкрепя Ивков и Стоилов, не е споменат обаче Наско Сираков. Нито пък генералния спонсор:

"Управителният съвет на Тръст "Синя България" заявява изрично пълната си подкрепа за Ивайло Ивков и Станимир Стоилов! Безусловно вярваме в техните професионални компетенции и качества да довършат започнатото и открито сме готови да се изправим срещу всеки, който е против тях в този важен за Левски момент."

Цялата позиция на УС на Тръст "Синя България", можете да видите по-долу: