Почина бизнесменът Манол Велев, съобщава "24 часа". Близо 15 години той беше в будна кома, след като бе прострелян в центъра на София на 11 юли 2007 г.

Неговата съпруга Весела Лечева, бивша депутатка от БСП, а отскоро шеф на Българския стрелкови съюз, и синът му, направиха всичко възможно да поддържат живота му.

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г. С Весела Лечева бяха семейство от 1986 г. Той е бивш състезател по мотокрос. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, строителството, хотелиерството и други сфери. 

Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ той представляваше Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане", на който беше и председател от 17 март 2006 г. 

Манол Велев беше президент на ФК "Вихър" (Горубляне), впоследствие обединил се с "Академик" (София) и достигнал до Втора лига. Велев беше и запален тенисист. Участваше и в други клубове и спортни организации, занимаваше се и с благотворителност, а една от фирмите му, представлявана от Лечева, още държи правата върху анкетата "Футболист на годината".