Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Здравно неосигурените трябва да започнат да се осигуряват. В противен случай те ще могат да разчитат единствено на така наречения спешен пакет. Останалите ще имат базов пакет, така че всеки здравно осигурен ще може да се лекува от всичко, което ни разболява и от което умираме"

Това заяви пред Би Ти Ви здравният министър Петър Москов. 

"Тези, които ме обвиняват, че правя апартейд, през годините са ползвали държавни пари за интеграция на ромите. Може би за това ме обвиняват сега." Такъв бе коментарът му по повод отправените срещу него остри критики за расизъм и ксенофобия в изказванията му за ромите.

Позицията на Реформаторския блок по промените в пенсионното осигуряване е ясна, допълни Москов. Според него премиерът Бойко Борисов бил използван за определени неща, но това не било хубаво. Има ясно коалиционно споразумение, където са разписани механизмите за вземане на решение. Погрешен ход бил определени решения да се вземат ad hoc, веднага, без зачитане на догвореностите.

От този дисбаланс в мнозинството изгода има ДПС. Една от целите на коалицията е била Движението да бъде изолирано от властта.

На няколко пъти водещата попита Москов дали би останал министър при задкулисието, което виждат хората.

"Ако нещата, което правителството си е поставило като стратегия, не станат, първото нещо, което ще направя, е да се оттегля", отговори накрая миинистърът.

Той скастри и депутатката от БСП Мая Манолова и я посъветва да говори "по-тихо за болниците". Миналата седмица тя го репликира в парламентарната зала. Това стана, докато той изнасяше данните от доклад за голяма областна болница. В него се споменава как някои си Лимончо, Портокалчо и Индиана Джоунс записват болни от една болест като страдащи от друга болест и ги пращат на по-скъпа клинична пътека.

Москов отново отказа да назове истинските имена на тези хора. Но добави, че ще попита прокуратурата и, ако тя сметне, че огласяването на тези имена не застрашава следствието, ще ги съобщи още днес.

 

Ключови думи

Коментари

Петър

Много хубаво не е на хубаво или прекалено е хубаво за на е истина. Така може да се опише министър Москов, който прави революция като министър на здравеопазването за последните 25 години. Да видим само дали революцията не е единствено медийна. А относно апартейда - хубаво нещо е, благодарение на него до 94 година ЮАР е световна сила, след това става черен клозет под натиска отвън за равенство и братство.

Развеселен

докторът отново рита полезните идиоти по кокалчетата

mitko palayzov partizanceto

kakto e tragnalo po dobre da napysnem tazi skapana darzava i da im gledame saira ot 4yzbina ;xem shte zivem po dobre xem davidim koi shte im e kriv togava...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.