Здравният министър Петър Москов грубо е преписал законопроекта за промени в Закона за здравното осигуряване, както и Стратегията за развитие на спешната помощ, обяви от парламентарната трибуна депутатката от БСП Мая Манолова. Обвинението към здравния министър бе отправена по време на дебатите по проекта за бюджет на Националната здравноосигурителна каса през 2015 година.

"Поздравявам ви за стратегията за спешната помощ. С удоволствие ще я подкрепим, защото неин автор е министър Таня Андреева. Добре че работеше тя, за да имате какво да внасяте за обсъждане сега", заяде се Манолова с д-р Москов.

По думите й, когато се пише такъв документ, е коректно да се посочат всички специалисти, работили по него, включително и имената на бившите министри, ангажирани с промените.

Д-р Петър Москов изслуша безмълвно обвиненията на Мая Манолова.

Самата стратегия беше представена на депутатите в Народното събрание преди малко повече от седмица и в нея буквално се "влюбиха" всички спешни медици. Документът предвижда сериозни реформи в сектора, както и увеличение на средствата както за заплати, така и за медицински дейности.

От опозицията обаче се опасяват, че въпросните пари не са предвидени в настоящия бюджет на здравната каса и желаните промени на практика няма да се случат.