След два дни с емоции в Шампионската лига, тази вечер е време за четвъртфиналните реванши в Лига Европа. Всичките са с начален час 22:00.

Сред най-интересните сблъсъци е "Славия" (Прага) - "Арсенал". Първият двубой в Лондон завърши 1:1, като чехите изравниха в добавеното време. "Топчиите" остават фаворити, но са изправени пред предизвикателство.

Лига Европа остана единственият турнир, който могат да спечелят, а ако го направят ще си заслужат място в Шампионската лига. Илюзия е да се мисли, че могат да попаднат в топ 4 във Висшата лига.

Победителят от тази двойка ще срещне "Виляреал" или "Динамо" (Загреб), като испанският тим има аванс от 1:0 и е домакин в реванша.

Най-равностойната двойка на жребия бе "Аякс" - "Рома". "Вълците" обърнаха съперника си в Амстердам - 2:1, като имаха и спортно щастие. Способен ли е "Аякс" да напомни за себе си, макар и почти лишен от големи звезди в момента?

"Манчестър Юнайтед" е считан за фаворит за отличието и що се отнася до трофеи, Лига Европа също е "последният влак", който може да хване, или по-скоро да остане. "Червените дяволи" победиха "Гранада" с 2:0 без да блестят, но на "Олд Трафорд" играят по-трудно, а испанските тимове никога не се предават.

Тимът на Оле Солскяр е лишен от куп титуляри заради наказания - Хари Магуайър, Люк Шоу и Скот Мактомини.