Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира вчерашната деклрация на БСП, в която Народният съд бе обявен за неизбежен и необходим.

Според Атанасов БСП се опитва да "стяга редиците си" като възхвалява престъпленията на комунистическия режим. Той критикува и ГЕРБ заради това, че те не споменават ролята на Червената армия за физическото ликвидиране на опозицияъа слд 9 септември 1944 г.

Ето какво написа Атанасов:

"Изразявам възмущение от името на моите съратници и съмишленици за поредната гавра с жертвите на политическото насилие след 9.09.1944 година. Раздираната от вътрешни противоречия бивша комунистическа партия /БСП/ пак е измислила повод да стяга редиците си чрез възхвала на престъпленията на комунистическия режим.

Много е писано и говорено по темата. Само искам да посоча, че от 2000 г. в България има приет и действащ закон, с който комунистическият режим е обявен за престъпен! Това е волята на върховният орган на власт в нашата република, с която трябва да се съобразяват всички.

Разбира се поредните вопли на бившите комунисти дадоха възможност на ГЕРБ пак да се наредят до защитниците на демократичните ценности, но без да споменат и дума за основната причина за безчинствата след 9 септември. А именно, че политическият терор след тази дата е резултат от окупацията на България от Червената армия. И както казва един от сатрапите на сталиновия режим Судоплатов -"В България нямаше нужда от намесата на нашите служби, защото Георги Димитров познаваше в детайли техните методи и се справи с опозицията като я ликвидира физически"! 

Това е истината !"