Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Интернет е прекрасно място. Наистина, 90% от мрежата е пълна с пошлотии и селфита, но в останалите 10% можеш да намериш съкровища. Някои от тях се крият в сайта Reddit.

Reddit e форумът на форумите – събредити (подфоруми) на всякакви теми товарят ежедневно сървърите на американската компания. Сайтът се отличава с много освободените си правила – няма забранени теми, особено в някои подфоруми. Сред тях най-любопитен е може би r/IamA.

Името е интересна игра на думи – I am a... означава „Аз съм един“, а aMa е съкращение на Ask me Anything - “Попитай ме всичко“. Тук се крие и магията на този подфорум. Всякакви интересни хора – с редки професии, любопитни случки, интересен начин на живот – се представят в IamA, доказват пред модераторите самоличността си – и отговарят на всякакви въпроси, зададени от всички анонимни потребители на Reddit. Актьори, писатели, журналисти, хора, оцеляли през най-страшните изпитания в живота.

Днес ще ви представим една актриса. Тя е на 28, американка от японски произход, и от 5 години се снима в порно. Аса Акира - една от най-големите звезди в американската порноиндустрия, се осмели да отвори тема в Reddit и да отговори на всички въпроси.

В България няма законна порноиндустрия, така че няколко пояснения са на място - в Щатите, порното все повече започва да бъде професия като всяка друга. Сред големите имена има стандарти, професионализъм и мерки за безопасност, сравними с всяка друга индустрия. Един порноактьор например е почти със сигурност по-чист от венерически болести, след като в последните години се набляга на тестове на всеки две седмици.

Аса Акира е една симпатична и успешна млада жена. Това е очевадно, без дори да проверяваме банковата й сметка - достатъчно е да напишете името й в Google. Нека просто кажем, че е печелила повече порно-Оскари от реалните на Ал Пачино, например. Но това, което не се вижда на екрана, е, че тя е човек с проблеми като нашите, човек, който взима решения като нашите, и човек, който е избрал кариерата си целенасочено и без какъвто и да е натиск. С което не всички можем да се похвалим.

Поводът за този IAMA е първата й книга, която излезе в началото на месеца - "Insatiable: Porn - A love story". Мемоар, който разказва за най-хубавите, най-забавните, но и най-неудобните моменти от нейната кариера. 


С какво си се занимавала преди порното?

Работих в книжарница за детски книги, наречена "Книги на чудесата" в Ню Йорк. После станах доминатрикс, после - стриптизьорка.

Какви са най-неочакваните ти хобита?

Обичам караоке. Обичам да чета. Обичам да гледам лоша телевизия и наистина добри филми... Не знам дали някои от тези неща са наистина неочаквани :D

Как се чувстват родителите ти от твоя избор на кариера?

Когато разбраха, че правя порно, за близо година отношенията ни бяха обтегнати. Сега отново сме близки и се чувам с тях всеки ден. Определено биха искали да правя нещо по-приемливо за обществото, нещо, за което могат да се похвалят на приятелите си... Но в крайна сметка те се радват за мен и подкрепят решението ми да се занимавам с порно.

Като режисьор и актриса, смяташ ли, че порното става мейнстрийм?

Не, не мисля. Вижте проституцията - уж най-древната професия, а е 2014 г. и е незаконна. Но нямам нищо против, харесва ми, че порното е табу. Това го прави по-вълнуващо.

Ако срещнеш любовта на живота си, мъжа, за когото искаш да се омъжиш, ще спреш ли порното? Смяташ ли, че хората ги отблъсква идеята за връзка с някой от порноиндустрията?

Аз съм омъжена, но дори и да не бях, нямаше да прекратя кариерата си за мъжа, в който съм се влюбила. Подлагали са ме на този тест/ултиматум и преди, и винаги съм избирала порното. Мисля, че винаги трябва да правиш това, което искаш или ще намразиш човека до теб завинаги.

Но да, за повечето хора е трудно да бъдат с някой, който прави секс за пари.

Бракът ти има ли проблеми заради работата ти в порното? Знам, че твоят съпруг режисира и учавства в порно, означава ли това, че като си порно актриса трябва да бъдеш с някой в същата индустрия, който разбира добре с какво всъщност се занимаваш?

Когато е хубав ден, няма никакви проблеми. Когато съм в цикъл, нещата стават много луди. Шегувам се. Донякъде.

А как са сексуалните ви взаимоотношения? Прави ли ти се секс с него, след като цял ден си работила или си твърде уморена?

Правим секс, когато се прибера. Сексът, който правя с него, определено е различен от този пред камера - в смисъла, че за мен порното е просто фантазия, която изживявам. Сексът с моя съпрут е нещо интимно, аз го обичам. В някакъв смисъл имам три вида секс - мастурбация, порно, и домашен. Всеки от трите е страхотен, но различен

Винаги съм се чудил... Колко трябва да издържат мъжете в порното? Какво става, ако свършат твърде бързо? Или ако не свършат? Какво правите тогава?

Порно сцените продължават между 25 и 35 минути. Ако свърши твърде рано (което не се случва често), просто го изчакваме отново да получи ерекция и продължаваме. Ако не може да свърши, му даваме 30-45 минути да се оправи сам. Ако и това не му стига, или отлагаме последната сцена, или, много рядко, се обаждаме на друг порноактьор като дубльор.

В една статия за новата ти книга ти каза, че твоят позитивен опит в порноиндустрията не е представителен за всички други жени и че често има емоционална, финансова и физическа експлоатция на отчаяни млади жени. Как се чувстваш, подкрепяйки и учавствайки в такава индустрия? Може ли тази култура на работа да се промени?

Порното е направило само добри неща за мен, затова и го подкрепям. Вярвам, че определено има нестабилни момичета, които са в индустрията по всички грешни причини (обикновено пари), но не смятам, че порното експлоатира хората повече от която и да е друга индустрия.

И все пак, има някои жени, които разказват ужасни неща за порноиндустрията. Има ли тъмна страна в този бизнес или просто някои от тях са закоравели? Как се избягва това?

Според мен има няколко различни сценарии. Някои момичета наистина имат много тъжни истории, те са жертви на сексуално насилие, имали са проблеми с наркотиците, и тн... И порното просто става част от обстоятелствата. Не бих казала, че са голям процент в бизнеса, но ги има и има такъв стереотип. Друг сценарий - има момичета, които правят порно, прекарват си страхотно и когато е време да напуснат индустрията, обществото се обръща срещу тях и те обръщат историята, превръщат я в драма, като начин да оправдаят миналото си. Това е техният начин да се справят с това.

Много мъже си създават идеята за това какво е сексът от порното. Не трябва ли да има някакво публично съобщение, в което актьорите в порното да кажат на зрителите, че има разлика в порно секса и истинския секс? Има ли "добри" неща, които може да научи човек от порното?

Винаги ми се е искало да има някакво съобщение в началото на всеки филм, тип "не правете това у дома си", но не смятам, че хората ще му обръщат внимание. Мисля, че има добри идеи, които човек да научи от поното, но определено не е образователно. То е просто забавление, нищо повече.

Смяташ ли, че си добър модел за подражание на млади момичета?

Не, не за всички, но вярвам, че съм добър модел за подражание за един специфичен вид. Момичета като мен - хиперсексуални, ексхибиционисти, такива, които не знаят къде да вложат цялата тази енергия. Смятам, че имам свободен сексуален живот по най-безопасния възможен начин.

Ако бъдещото ти дете/внуче/племенник те потърси в гугъл, намери твои видеа и те попита за тях на някой семеен празник, как ще отговориш?

Надявам се да мога да бъда честна и да съм ги отгледала да не съдят хората. Но кой знае... Може като имам деца да се уплаша, да обърна палачинката и директно да отрека, да излъжа, че не съм аз...

Има ли друга професия, която те влече?

Не бих казала, но определено си мечтая за момент някъде в бъдещето, когато ще мога да ям каквото и да е и просто да надебелея.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.