Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП и ДПС събраха 51 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента в петък. Това съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Двете партии предлагат дневен ред от три точки:  отмяна на днешното решение за прекратяване на работата на парламента; разглеждане на проект за решение за изграждане на позиция за споразумението с Канада, което е опасно за българската икономика и земеделие; парламентарен контрол.

Нинова обясни, че Главчев е длъжен да свика парламента до 7 дни, но в искането е записано това да стане в петък, за да има парламентарен контрол.

"Ще използваме всички възможности да не им позволим да разпускат НС", заяви Нинова.

Тя каза още, че този парламент е изчерпал и доверието, и възможността си за работа. Нинова допълни, че левицата отдавна сигнализира за това и иска оставката на това правителство и предсрочни избори.

Председателката на БСП бе категорична, че по този начин не може да се работи.

"Днес беше не последната капка, а последната крачка през този Рубикон – да разпуснеш парламента толкова време преди избори е прецедент в българската история. Това показва страх от опозицията и от това което ще кажем и ще се чуе тук, в залата на парламента и е абсолютно посегателство върху парламентарната република и окончателно въвеждане на едноличната власт, след като си позволяват и парламента да разпускат", заяви Корнелия Нинова.

 

Коментари

БСП и ДПС могат да свикват заседания

... когато спечелят избори и станат управляващи. Към момента могат само да внесат предложение за свикване. Председателят на Парламента е този, който може да го свика, а към момента подобен акт де факто няма. Поредна невярна информация от "информационен" сайт...
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Изгони ГЕРБ - спаси

Изгони ГЕРБ - спаси Татковината

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.