"Не, не разбира се, кога е удържал на думата си".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова  пред бТВ по повод изявлението на премиера Бойко Борисов, че ако на първия тур на президентските избори ГЕРБ нe са първи, той ще подаде оставка.

Според Нинова тези думи на Борисов са опит да си мобилизира твърдото ядро. Тя разказа за проучване на ГЕРБ, според него Цачева не може да мобилизира дори целия електорат на ГЕРБ за изборите.

Според лидера на БСП кабинетът на Сергей Станишев е бил успешен, първият кабинет на Борисов е провал, кабинетът на Пламен Орешарски е противоречив. За сегашния кабинет на Борисов Нинова заяви: "Страшно е".

Нинова смята, че Борисов е единственият в годините на прехода, който за втори път е премиер на България, заради "добро медийно поведение, внушения, манипулаци"

"Добре го представят медийно този продукт, той това го умее", коментира лидерът на БСП.

Тя разясни, че от БСП настояват за вот на недоверие за външната политика, докато ДПС и АБВ искат той да е за цялостна политика.

"Склонни сме да приемем това", каза Нинова.

Според нея точно преди предстоящите избори Борисов е взел няколко "фатално грешни решения" - смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като кандидат за генерален секретар на ООН, приемането на постановлението за трайно настаняване на бежанци.

"Ако подаде оставка ще има избори, народът ще реши кой да управлява. Този, който управлява, да спре това безумие, което се случва с бежанците", каза Нинова.

Според лидера на БСП "май е факт" това, че без подкрепата на ДПС президент не може да бъде избран. Нинова заяви, че вина за факта, че продължаваме да плащаме за АЕЦ "Белене" имат онези правителства, които спряха проекта. Тя смята, че този проект е имал бъдеще и е можел да носят пари.