Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският депутат Пьотр Толстой, който каза, че вече са купили половин България, не се извинява за думите си, а "съжалява тези, които нямат чувство за хумор". Това каза самият той в директно включване за бТВ днес.

Разбира се, че това беше шега и много съжалявам, че отсъствието на чувство за хумор произведе толоква шум в дружеска България, каза депутатът от Путиновата партия "Единна Русия". Казах го на шега и не вложих зла умисъл.

Според него журналистката (от БНТ, б.р.) попитала защо руснаците купуват толкова много имоти в България, а той отговорил, че купуват не само у нас, а навсякъде. И тогава той казал, че половината вече е изкупена и ще изкупят и останалата половина.

И все пак ще се извини ли?

Вижте – всички, които са се обидили, ги съжалявам, че ги е напуснало чувството им за хумор. Струва ми се странно да се извинявам за шега, запъна се Пьотр Олегович. - Българите, които са се обидили, трябва да различават сериозното от несериозното, посъветва ни той.

А ако ние кажем, че ще купим Кавказ? - попита го водещият Светослав Иванов. 

Само с чувство за хумор може да се отнасяме към претенциите на ЕС към Украйна или други страни, които исторически представляват част от Русия, даде съвсем друг пример депутатът.

Толстой уточни, че е пра-правнук на големия писател Л. Н. Толстой, но не виждал това какво отношение има към случая. Затова водещият го попита: дали Русия вече е онази - на Лев Николаевич или е Русия на Владимир Путин.

Русия в продължение на повече от 10 века е страна на Владимир Велики, на Толстой, на Достоевски, на Чайковски, на Владимир Путин, който оглавява нашата страна днес. Не трябва да се дели Русия.

"Аз обичам България и Сърбия. Това са държавите, с които сме тясно свързани и смятам, че няма повод за подобна реакция. Още повече, че България преживява тежък период в своята история и се надявам това скоро да приключи", каза той. 

И продължи с нещо като обещание:

Но безусловно Русия винаги ще бъде до България, независимо кой е на власт.

Коментари

Руската простота говори за тежък период

Сякаш руснаците някога са постигнали нещо по-различно от скапан и мизерен живот. По-тъжното е че техният тежък период е вечен и от тях самите обречен.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

За всеки, който е гледал репортажа

е ясно, че става дума най-много за дебелашка шега или тролене, при това неясно доколко непредизвикана. В сравнение, например, с откровената простащина на отбелязалия се пРъви тук, тоя Толстой е почти умерен. Щеше да е добре да пуснат целия запис на размяната на въпроси и отговори, за да се разбере защо е отговорил така, но аз поне не съм видял пълно видео.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Иронията е, че...

... самите руснаци имат много по-лошо мнение за българите от този тупан, дето се из*ра на метеното от хибридни "български" сайтове като пик, мик, петел, секира и т.н. По-възрастните българи поназнайват руски - достатъчно им е да отворят 2/3 руски форума и ще се убедят, че дори обикновеният мужик от най-забутаното сибирско село, възприема България като някаква кочина, която и днес съществува по волята на Русия. Те не са виждали "кенеф в къща", но великодържавното им мислене е факт. Този руски манталитет (комплекс?) е добре известен и неслучайно Путин изнесе конфликтите на управлението му в международен план - в Русия вече не може да се говори за правосъдие и корупция. На дневен ред е боят по американците. :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.